Een hele eenvoudige perentaart met amandelen. Een heerlijk tussendoortje, vieruurtje of dessert met fruit van bij ons!
Perentijd (en flauwe mopjes)
De herfst is typisch de tijd voor appelen en peren (ook al kan je die het ganse jaar door kopen). Heerlijk vind ik dat, bijten in een peer die nét rijp genoeg is. Voor mij liefst een sappige peer die toch nog een klein beetje knapperig is).
Je weet wat ze zeggen hé… “als de peer nog niet rijp is”, dan is de overeenkomst nog niet rond. Het is een van de vele uitspraken waar fruit, en specifiek dan peer, in voorkomt. Lekker flauw misschien, maar ik vind fruitige gezegden stiekem best wel grappig! Zo heb je iets te veel gedronken als je ‘een peer te veel op hebt’. En wanneer je met de ‘gebakken peren zit’, dan blijf je met enkele vervelende gevolgen zitten. Eentje die ik tegenkwam online en zelf niet kende was deze: “Een rijpe peer valt dikwijls in de drek.”, “een vrouw die te graag een vriend wil wordt vaak bedrogen”. Hé wacht je moet hem niet peren… want ik stop zodadelijk met deze pere-leuke uitdrukkingen. Met andere woorden blijf nog een beetje, ga er nog niet vandoor, we komen zodadelijk aan de taart!
Misschien nog eentje om het af te leren? “Je kan geen appelen met peren vergelijken”. En dat klopt als een bus! Deze perentaart smaakt helemaal niet naar appeltaart… Smakelijk!
Lekkere amandel perentaart
250g suiker
250g zelfrijzende bloem
100g amandelpoeder
250g ongezouten boter
4 eieren
2 à 3 (rijpe) peren
50g amandelschilfers
2 el suiker
2 el amaretto
- Verwarm je oven voor op 180°c
- Klop de boter wit-romig samen met de suiker
- Meng er een voor en de eieren onder
- Voeg het amandelpoeder en de gezeefde bloem toe
- Roer tot een mooi, glad beslag
- Schil de peren en snij ze in kwartjes
- Schik de stukken peer in een stervorm op het beslag
- Leg de bolle zijde van de peren naar boven en laat de uiteindjes naar het midden wijzen, druk de peren zachtjes aan
- Strooi de amandelschilfers in een schaaltje en besprenkel ze met amaretto
- Paneer de amandelschilfers vervolgens met de suiker
- Verdeel de gesuikerde amandelen over het gebak
- Bak de taart gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de perentaart afkoelen in de vorm
Bedankt om mee te lezen en te koken hé,
Je bent een toffe peer! 🙂
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
ps: Deze lekkere perentaart werd mij ooit toegestuurd door een lieve volger. Ik heb alleen geen idee meer wie dat was. Moest dit dus jouw receptje zijn, let me know!
Ziet er mij een lekkere taart uit. Perfect voor als je een perenboom hebt staan!
Ook als je geen perenboom hebt 😉
ik vind over heerlijk recepten voor bij de koffie of bij groet bezoek
Doet me veel plezier dat te lezen!