Iets drukker (of iets te druk?)
De zomermaanden zijn meestal iets rustiger. Iets minder opdrachten voor Cookameal en minder projecten op het werk. Het moment om iets meer te relaxen, af te spreken met vrienden en tegelijkertijd tonnen inspiratie op te doen. Wel, het waren absoluut geen typische zomermaanden. Ik kreeg op het werk de kans om mee te werken aan enkele belangrijke (en vooral ook super interessante) projecten. En aangezien ik mij steeds 200% geef als ik aan iets begin… heb ik iets minder tijd gehad voor andere dingen. Het was iets drukker dan anders, of soms zelfs iets te druk. Het was dus niet voor niets iets stiller op de Cookameal social media.
Maar hé, zoals jullie hopelijk allemaal weten moet er ook op drukke dagen gegeten worden. En snel eten maken hoeft echt niet gelijk te staan met kant-en-klare gerechten opwarmen. In tegendeel! Ovenschotels, pasta, maaltijdsoepen, … allemaal vers én lekker. Snel klaar of makkelijk op voorhand klaar te maken. Vanavond eten we deze Griekse ovenschotel. Gisteren klaargemaakt en vandaag na een drukke werkdag in de oven geschoven. I-de-aal!
Griekse ovenschotel
Ingrediënten voor 4 personen
300 g orzo (Griekse pasta)
1 ui
2 teentjes look
1 courgette
1 aubergine
690 ml passata
250 g halloumi
Provencaalse kruiden
olijfolie
Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snipper de ui en de look
- Snij de courgette en aubergine in blokjes
- Verhit een beetje olijfolie in een diepe pan of wok
- Bak de ui glazig
- Voeg de look en de blokjes courgette en aubergine toe
- Laat enkele minuten roerbakken
- Kruid met Provencaalse kruiden, peper en zout
- Voeg de passata toe en laat de saus verder sudderen op een zacht vuurtje
- Kook ondertussen de orzo gaar, volg de instructies op de verpakking
- Vet een ruime ovenschotel in met een beetje olijfolie
- Meng de orzo onder de saus en schep in de ovenschotel
- Snij de halloumi in plakjes
- Verdeel de halloumi over de orzo
- Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Vicky uit Wijnegem. Een knappe madam die haar kookavonturen ook deelt op een hele leuke blog: vickylicious. En op die blog staan heel wat lekkere receptjes! Heel veel gezonde gerechten, maar ook de snoepers komen aan hun trekken. Oh en je kan haar natuurlijk ook volgen via haar instagram-pagina!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet van deze zalige ovenschotel!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Orzo ken ik helemaal niet, vind je dot gewoon bij de supermarkt? Het recept lijkt me ontzettend lekker, alleen al als ik zo de foto zie, heerlijk. Makkelijk zoals jij al aangeeft, da je het een dag eerder al klaar maakt, maar ook al omdat het maar 15 minuten in de oven hoeft.
Yes, in elke supermarkt te vinden, bij de p)asta!
Mmhh, die ga ik onthouden. Ik heb die haloummi kaas eigenlijk nog niet getest maar dit lijkt me een prima gelegenheid hiervoor!
mmm dat ziet er erg lekker uit. Jammer dat we het moeten doen met enkel een plaatje. Had de geur ook graag geroken.
Een ovenschotel die ik graag ook eens zou willen uittesten.
Oh dat ziet er goed uit!
Ik kook altijd hetzelfde gerecht met Orzo! Misschien dat ik daar maar eens verandering in moet brengen.
Dat ziet er lekker uit. Ik krijg trek.
oh dit klinkt als een lekker recept zeg. die ga ik eens maken
Oeh lekker met kruiden! Daarvan loopt het water mij wel in de mond en niet moeilijk om te maken.
Maak je dit geregeld?
Nog niet supervaak gemaakt, ik test zo vaak nieuwe dingen uit 🙂
Groentjes? Schrijf normaal Nederlands.
Hoi Kitty, bedankt om een kijkje te nemen op mijn blog. Jammer dat je mijn teksten niet graag leest, hopelijk vallen de recepten wel in de smaak! Tot gauw!
Vandaag voor de eerste keer gemaakt. Erg makkelijk om te maken en bovendien, héérlijk! Dit gerechtje maak ik zeker opnieuw 🙂
Hoi Nina, doet me plezier dat te lezen. Hopelijk mag ik je nog vaker inspireren!