Welke vis gebruik je best?
In het recept staan bij de ingrediƫnten twee klassiekers, zalm en kabeljauw. Maar naast die twee famous visjes zijn er nog heel wat andere soorten die je kan kiezen voor een heerlijke Fish Pie of andere ovenschotel!
Met zeetong, tongschar, griet, heilbot, pladijs, roodbaars, rode poon, koolvis, zeewolf, schelvis, pollak, leng of staartvis kan je alvast niets verkeerd doen… en ze zijn bovendien beter voor je budget, zeker als ze āin het seizoen zijnā. En dat is goed nieuws, want āhet is duurā is een van de meest voorkomende redenen waarom heel wat mensen weinig vis eten.
Fish Pie
Ingrediƫnten voor 4 personen
800 g bloemige aardappelen
4 ansjovisfilets
300 g zalm
300 g kabeljauw
350 ml melk
1 ui
2 wortelen
1 prei
30 g bloem
250 ml water
200ml room
1 blokje visbouillon
300 g spinazie
1 limoen
100 g paneermeel
nootmuskaat
boter
peper en zout
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
- Pureer ze met de fijngesneden ansjovis, 2 el boter en 100 ml melk
- Kruid met peper en nootmuskaat
- Snipper de ui, snij de geschilde wortelen in blokjes en het preiwit in ringen
- Stoof de groenten aan in een pan met diepe bodem in 2 el boter
- Bestrooi de groenten met de bloem en schep om
- Voeg 250 ml melk, 250 ml water, 200 ml room en het bouillonblokje toe
- Breng al roerend aan de kook
- Laat enkele minuten indikken op een zacht vuurtje
- Voeg de spinazie toe aan de saus en laat slinken
- Proef en kruid bij met peper, zout en limoensap.
- Warm de oven voor op 180Ā°C
- Verdeel de saus over deĀ bodem van een ovenschotel
- Snij de vis in blokjes en verdeel over de saus
- Bedek het geheel met puree en werk af met paneermeel
- Laat de fish pie nu 30 min bakken in de warme oven
Smakelijk!
x
Amylia
Test je ditĀ lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal Ā of amylia@cookameal.be.Ā
Je doet mij er hƩƩl veel plezier mee!
———————————————————-
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakteĀ ik klaar in het kader van #zondagsekost voor āDe Zondagā. Het recept kreeg ik van de super sympathiekeĀ Veronique uit Gent.
Inzendingen voor āZondagse kostā zijn nog steeds hĆ©Ć©l welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf Ć©n je adres door naar zondagsekost@roularta.beĀ en wie weet schitter jij binnenkort in āDe Zondagā!
Heerlijke recepten. Ik wil me graag aanmelden voor de nieuwsbrief..