Late night baking
Mensen die mij een beetje kennen die weten dat ik ontzettend slecht ben in niets doen. Hoewel het geen slecht idee zou zijn om af en toe eens gewoon met een goed boek en een dekentje in de zetel te kruipen, lijkt dat er gewoon echt zelden van te komen. In Antwerpen zouden ze zeggen “Die heeft geen zittend gat’… en dat klopt!
Een paar weken geleden was ik alleen thuis op zaterdagavond, ik had tot laat gewerkt en was even op cookameal.be aan het rondneuzen (want potverdorie, er staat echt al zooooo veel lekkers op mijn blogje!) en toen botste ik dus op deze chocoladetaart… inclusief zielige oude gsm foto van iets meer dan zes jaar oud. Om een lang verhaal kort te maken was een uurtje later de chocoladecake klaar, zo rond een uur of 1 ’s nachts. Er was wel één groot nadeel aan mijn nachtelijk bakavontuur.
Aangezien ik deze lekkere chocoladecake ’s nachts moeilijk kon fotograferen moest ik nog wachten tot de dag nadien! Zo makkelijk als het was om deze chocoladecake te bakken, zo moeilijk was het om er nog niet direct van te snoepen… Eind goed al goed, eind goed cake op! #sorrynotsorry
Chocoladecake
250 g boter, op kamertemperatuur
250 g fijne kristalsuiker
5 eieren
200 g zelfrijzende bloem (gezeefd)
50 g ongezoet cacaopoeder
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Beboter een cakevorm en bestuif met bloem
- Klop de zachte boter tot een romige substantie
- Voeg de suiker toe en meng tot een schuimend mengsel
- Roer de eieren een voor een door het mengsel
- Voeg nu de gezeefde bloem en het cacaopoeder toe
- Meng tot een glad beslag
- Vul de beboterde bakvorm met het beslag
- Bak 45 min in de voorverwarmde oven
Tip: Prik met de punt van een mes in het midden van de cake, wanneer hij er schoon uit komt is de cake gaar.
En voila, bij deze heb ik al terug zin in chocoladecake!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Recept gebaseerd op een recept uit Het Grote Larousse Chocoladeboek
Echt super lekker!
Bedankt Els! Leuk dat je een cookamealtje testte! x
Ik heb een chocolade cake gemaakt, en het is in 1 keer gelukt. Zelf maak ik meerdere soorten smaakjes cake, die perfect zijn. Om naast een cake iets anders te maken, durf ik nog niet.
Hoi Dirk! Leuk om te lezen dat de cake gelukt is. Hopelijk kan ik je nog vaker inspireren!
Mijn chocoladecake was nog nooit zo goed gelukt! En je hebt er inderdaad maar weinig voor nodig.
Altijd fijn om te horen, bedankt! Ik hoop dat je de andere receptjes minstens even leuk vindt 😉
Dit wil ik eens proberen 🙂 ! een uitdaging ziet er alvast heeerlijk uit. Maar waar koop je cacaopoeder?
Gewoon in de supermarkt! Ik ben er zeker van dat je de cake lekker zal vinden 🙂
Vandaag als onderdeel van een dessertenbuffet gemaakt voor het doopsel van mijn zoontje. Deze keer wat korter in de oven gezet en ze was nog beter dan de vorige keer. En de rest zal het ook goed gevonden hebben, want ze was zo goed als op (1 stukje over en dat heeft mijn man net opgegeten!).
Ooooh wat leuk om te lezen! Hopelijk hebben jullie een prachtig feest gehad!
Leuk feest met lekkere dessertjes (oa. nog speculaastiramisu, citroentaart met rode vruchten en chocomoussetaart). Aan sommige zaken moet nog wat gesleuteld worden!
Chocoladecake is altijd lekker. Ik zou niet zonder chocolade kunnen!
Deze middag 2stuks gemaakt voor het wzc, hij viel in de smaak. Zowel bij de bewoners als de collega’s .
Hoi Pascale! Dat doet me heel veel plezier, hopelijk maak je nog vaker een cookamealtje klaar 😉