Weer weer voor comfortfood
De ene storm is het land nog niet uit of de volgenden hebben zich al aangemeld. Nu op komst: Francis en Ellen. Wind en regen vragen in mijn geval niet persé om Netflix en chill… Hoewel dat ook geen slechte optie is natuurlijk. Ik duik op zo’n dagen liever de keuken in. Op het menu: echt comfortfood, eenvoudig en lekker. Voornamelijk ook gewoon met wat nog in de koelkast en voorraadkast ligt…. Aangezien het niet altijd weer is om buiten te komen/naar de supermarkt te gaan.
Voor mij niks heerlijker dan genieten van eenvoudige zoet- en zoutigheden en elkaars gezelschap. Sidenote: ik heb niet elke stormavond gekookt. Met dank aan hubby @dimitriwouters die op zondagavond het weer trotseerde om Chinees af te halen! #thebest
Op het menu stonden zo onder andere ontbijtwafels, American pancakes (twee keer al… maar er passeerden natuurlijk ook al twee stormen), witloof met hesp, Thaise pompoensoep en ook deze hartige preitaart. Als late lunch tijdens het weekend en op maandag en dinsdag als easy lunch voor op het werk. Ideaal!
Wat doen jullie op stormachtige dagen/avonden?
Hartige Preitaart
Een eenvoudig receptje voor een lekkere lunch of licht avondmaal. Heerlijk in combinatie met een frisse salade.
1 sjalot
2 preiwitten
200g gerookte spekblokjes
250g (magere) platte kaas
3 eieren
1 bladerdeegbodem (kant-en-klaar)
150g emmentaler, geraspt
Peper en zout
Boter
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Snipper de sjalot fijn
- Snij de prei in julienne (lange reepjes)
- Bak de spekreepjes kort aan in een pan, zet opzij
- Stoof nu in dezelfde pan de stukjes sjalot en prei kort aan,
- (Voeg eventueel een klein beetje extra boter toe)
- Kruid met peper en zout
- Klop de eieren los met de platte kaas
- Leg het bladerdeeg in een diepe, ronde bakvorm
- Prik enkele keren in de bodem met een vork
- Schep de prei en de spekblokjes op het deeg
- Giet het eiermengsel in de taart
- Bestrooi met de gemalen kaas
- Bak de preitaart 35 minuten in de voorverwarmde oven
zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Christine uit Nieuwpoort, die naar eigen zeggen al heel wat mensen plezier deed met deze lekkere preitaart!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Laat het smaken lieve keukenprins(es)!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
Super lekker die hartige preitaart, merci om dit te publiceren in De Zondag. Ondertussen is cookameal opgeslagen bij mijn favorieten.
Doe zo verder, groetjes Free 👌
Bedankt Free, doet me ontzettend veel plezier! Tot gauw!