Bij homemade kruidenboter kies je zélf hoe veel kruiden en vooral ook welke kruiden je er in verwerkt. En de homemade cocktailsaus? De lekkerste die je ooit geproefd hebt, wedden? Ik leerde ze maken van een vriend en ben sindsdien helemaal verkocht aan het recept. De saus is romig, zacht en perfect op smaak… Want je kan hem natuurlijk naar smaak kruiden! Bovendien vind ik dat scheutje gin top, beter dan het klassieke scheutje whiskey. En dan de homemade looksaus… Ik maak ze steeds klaar met yoghurt en een beetje zeste van citroen, net iets anders dan de klassieker dus.
Nu hoop ik natuurlijk dat deze omschrijvingen je zin hebben doen krijgen om (een van) deze sauzen zelf te proberen. Wel, dan ga ik jullie niet langer bezig houden, hier zijn de recepten:
Homemade Kruidenboter
120 g hoeveboter op kamertemperatuur
1 teentje look
½ bussel plattepeterselie
Zeste van citroen
Peper en zout
- Snij de boter in stukjes en doe ze in een schaal
- Pel de look en plet het teentje tot pulp
- Hak de peterselie zo fijn mogelijk (tip: hou ongeveer een el apart voor een leuke garnering!)
- Rasp een klein beetje citroenzeste bij de boter
- Meng nu alles tot een smeuïge kruidenboter
- Breng de boter op smaak met wat zout en peper van de molen
- Proef het resultaat en kruid eventueel bij
Hoe serveren?
Ofwel serveer je klassiek in een rolletje: Rol je de boter in folie op tot een worstje om in de koelkast op te laten stijven. Maar je kan natuurijk eens net iets anders doen. Op de foto zie je dat ik de boter oprolde tot een bal en deze bal even door de verse kruiden rolde. Aan jou de keuze!
Homemade cocktailsaus
3 el mayonaise
1 el ketchup
3 el room
Scheutje gin
Cayennepeper naar smaak
- Klop de room op
- Meng de mayonaise en ketchup onder de room
- Voeg een scheutje gin toe
- Maak de cocktailsaus naar smaak pittiger met cayennepeper
Homemade looksaus
1 dl yoghurt
2 el mayonnaise
1 teen look (2 kan ook hoor look-lovers!)
1 limoen (zeste)
Peper van de molen
- Meng de mayonaise onder de yoghurt
- Pers de look of snij heel fijn
- Roer de lookpulp onder de saus
- Kruid bij met peper
- Werk af met een beetje limoenzeste
Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem een kijkje op mijn Pinterest – pagina!
Maak je zelf een gerecht uit deze feest-special klaar?
Laat het dan zeker weten en/of tag mij in je foto’s (@cookameal #cookameal)
Het zou voor mij het mooiste cadeau zijn deze feestdagen! ♥
x
Amylia
———————————————————————————————
Voor deze feest-gourmet ging ik winkelen bij Lidl.
Tip voor wie dat ook van plan is: Check zéker de fantastische Delicieux producten,
en neem een kijkje op lidl.be waar je dit jaar ook oa je gourmet schotel én lekkere wijntjes kan bestellen!