Ik maakte alvast 2 hapjes klaar die je gasten nog even zelf moeten bakken op de gourmet-of grill plaat. Zo kunnen ze alvast even oefenen voor al het lekkers dat nog volgt bij deze Feest-gourmet.
Gemarineerde coquilles (4 personen)
8 coquilles
4 el sojasaus
2 tl sesamolie
1 el worcestershiresaus
1 teen look
1 cm gember, of meer naar smaak
- Snij de look fijn
- Rasp de gember
- Voeg alle ingrediënten samen en laat de coquilles een tiental minuten marineren
- Prik ze op een satéprikker
- Laat je gasten hun eigen coquille bakken op de gourmet/grill-plaat
Scampi met Chorizo (4 personen)
8 scampi
2 plakjes chorizo van ongeveer 1 cm dik
olijfolie
Peper en zout
- Pel de scampi
- Besprekel met olijfolie (zodat ze straks mooi bakken)
- Kruid met peper en zout
- Snij de plakjes chorizo in 4 partjes
- Prik de scampi op een satéprikker gevolgd door een stukje chorizo
- Laat je gasten hun eigen scampi bakken op de gourmet/grill-plaat
Deze hapjes kan je aanvullen met nog enkele lekkere dips met brood of groentenstaafjes.
Ik denk aan dan aan een lekkere hummus, avocadohummus en baba ganoush.
Op zoek naar nog meer inspiratie? neem een kijkje op mijn Pinterest – pagina!
Maak je zelf een gerecht uit deze feest-special klaar?
Laat het dan zeker weten en/of tag mij in je foto’s (@cookameal #cookameal)
Het zou voor mij het mooiste cadeau zijn deze feestdagen! ♥
x
Amylia
———————————————————————————————
Voor deze Feest-gourmet ging ik winkelen bij Lidl.
Tip voor wie dat ook van plan is: Check zéker de fantastische Delicieux producten,
en neem een kijkje op lidl.be waar je dit jaar ook oa je gourmet schotel én lekkere wijntjes kan bestellen!
1 Reactie