Spinazietaart met eieren
Spinazietaart met eieren – Een heerlijk vegetarisch brunch- of lunchgerecht om te delen met vrienden en familie!
Spinazietaart met eieren – Een heerlijk vegetarisch brunch- of lunchgerecht om te delen met vrienden en familie!
Top your tuc Even geleden kreeg ik een mailtje van het TUC – team in mijn mailbox. Of ik geen leuke topping wou bedenken voor een van hun smaakvarianten. Want deze lichte, luchtige crackers zijn meer dan een lekkere tv snack! Mijn eerste gedachte? “Dedju toch, dat ik daaaaar niet zelf aan gedacht heb?!” Een…
Zoals ik de vorige jaren ook al schreef vieren wij thuis geen Valentijn. Of mijn man dan geen romanticus is? Jawel hoor, gewoon niet (lees: absoluuuuuut niet) op commando. 14 februari is zo’n dag dat de media en vooral de winkels willen dat je romatisch doet en cadeautjes koopt en… Een ‘no go’ dus voor…
Je hebt voor-en tegenstanders van deze kleine smaakbommetjes. En dat komt denk ik ook deels omdat we er niet erg goed mee durven experimenteren. Heel wat mensen eten gekookte of gestoomde spruitjes, gewoon klassiek. Maar je kan met deze lekkere wintergroente nog zo veel meer lekkers klaarmaken. En geloof mij, zelfs wanneer je geen fan…
Je had alles al tot in de punten voorbereid… Een lekker soepje om op te warmen, een klein gerechtje met zalm tussendoor en als hoofdgerecht die zalig lekkere goulash van everzwijn. En dan laat plots je broer weten dat zijn nieuwe vriendin die hij zo graag aan de familie wil voorstellen vegetarisch eet. Wat nu gedaan?!
Een lekkere wintergroente die vroeger heel vaak op tafel stond maar een beetje in de vergetelheid geraakte. En dat heeft misschien wel een beetje te maken met het minder appetijtelijke uiterlijk van de schorseneer. Een zanderige wortel met een zwarte schil die bovendien bij het schillen een plakkerige witte vloeistof vrijgeeft. Keukenmeidenverdriet, zo worden schorseneren ook wel…
Deze bruschetta met erwt staat al een hele tijd op de blog. Een echte klassieker onder de aperitiefhapjes in heel nieuw, groen, jasje. Niet alleen valt dit hapje in de smaak bij al onze grote en kleine komen-eters (jaja, ik maak deze bijna standaard klaar als een van de hapjes wanneer we bezoek ontvangen), ook jullie blijken er…
Verrassing! Voor de lezers is het elke week een verrassing welk gerecht er in de zondag zal staan. Want in de nieuwe rubriek ‘zondagse kost’ maak ik telkens favoriet van een lezer klaar. Afgelopen zondag stond er een heerlijk komkommersoepje in, een heerlijk gerecht van Lea. Leuk om te weten: ook voor lezeres Lea was…
Ladies night Een voltijdse job, een hobby die een beeeeeeeeeeeetje uit de hand gelopen is en drukke weekends…. Yes, mijn agenda zit meestal behoorlijk vol. Het is soms een beetje vechten tegen de tijd. Want wat ik doe wil ik ook goed doen. Meer nog, ik wil het ook steeds beter en beter doen. Soms kom ik…
Vegan Meer en meer mensen zijn bewust bezig met wat ze eten. We willen weten van waar de ingrediënten die we kopen afkomstig zijn, gaan op zoek naar bio producten of gaan winkelen bij de boer. Anderen gaan nog een stapje verder. Ze worden vegetariër, en stoppen dus met het eten van vlees, of kiezen voor…