Top your tuc
Even geleden kreeg ik een mailtje van het TUC – team in mijn mailbox. Of ik geen leuke topping wou bedenken voor een van hun smaakvarianten. Want deze lichte, luchtige crackers zijn meer dan een lekkere tv snack! Mijn eerste gedachte? “Dedju toch, dat ik daaaaar niet zelf aan gedacht heb?!”
Een leuke opdracht dus om mee aan de slag te gaan! Ik kreeg een pakketje thuis gestuurd met de smaken bacon, cheese, salt en sweet red paprika. Zonder twijfel werd die laatste mijn absolute favoriet… Ik probeerde enkele toppings en kwam uit bij deze lekkere geroosterde bloemkool hummus! Héérlijk bij de sweet red paprika TUC, maar ook een goede combinatie met de andere smaken.
Vrienden die binnenkort komen eten weten dus bij deze al wat ze kunnen verwachten als aperitiefhapje 😉
Geroosterde bloemkool hummus
Uiteraard is deze hummus niet enkel lekker als TUC-topping, maar ook bij een salade is hij echt overheerlijk. Zelf getest en goedgekeurd!
350 g bloemkool
3 el olijfolie + extra
400 g kikkererwten (1 blik)
2 el tahini (sesampasta)
Sap van ½ citroen
1 teentje look
1 tl komijn
60 ml water
peper en zout
Garnituur: Verse peterselie en paprikapoeder
Tip: Rooster samen met je bloemkool ook enkele kikkererwten, een heerlijk crispy extraatje.
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Snij de bloemkool in roosjes
- Besprenkel de bloemkoolroosjes met de olijfolie
- Verdeel de bloemkoolroosjes oven een met bakpapier beklede bakplaat
- Rooster de bloemkool 20 à 25 minuten in de oven, tot ze gaar zijn
- Mix de kikkererwten fijn in je blender of foodprocessor
- Voeg de andere ingrediënten toe en mix tot een smeuïge hummus
- Voeg indien nodig een beetje extra water toe
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout
- Schep de hummus in een kommetje en werk af met een scheutje olijfolie en paprikapoeder
En dan nu: let’s top your TUC! Verdeel een lepeltje geroosterde bloemkoolhummus over een TUC’je. Werk af met een beetje verse peterselie en eventueel enkele krokante kikkererwten.
Een super simpel maar héérlijk hapje! Ook leuk, voorzie verschillende dips (avocado hummus, baba ganoush,…) en verschillende smaken TUCs, zo kan iedereen naar hartelust combineren!
Nu ben ik natuurlijk benieuwd…
Wie gaat thuis ook eens experimenten met TUC en toppings?
Deel je experimenten met #TOPyourTUC!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
oeeh heerlijk zeg! Ik ben ziezo echt gek op bloemkool
O dit klinkt echt heel lekker (en nog gezond ook). Ben dol op bloemkool 🙂
Oh leuk Merel, hopelijk ga je deze dan eens proberen!
Het enige waar tegenwoordig oog voor heb, als het gaat om eten, zijn ijzzerrijke gerechten. Hier kan ik wat mee 🙂 Lekker
Yes, doet me plezier!
Met een verjaardagsfeestje van onze zoon in het vooruitzicht, is dit natuurlijk superleuk om te maken! Ik sla je recept meteen op!
Oh Elke zo leuk om te lezen! Heel benieuwd… maak een fotootje hé 😉
Huh, TUC? Haha! Ik zou er ook niet echt op komen om hier iets op te doen. Wel leuk dat ze een nieuwe weg inslaan op deze manier. Het ziet er nog lekker uit ook!
Ja echt een origineel idee, moet je echt eens uitproberen!
Oh dat ziet er heerlijk uit zeg! Nog niet eerder bedacht om een tucje te beleggen, leuk idee!
Waaw, origineel! Tuc koekjes eet ik super graag maar de originaliteit om daar meer mee te doen, nee echt dat is iets voor kenners. Moet ik zeker eens uitproberen!
Liefs Ellen
oe, klinkt goed! Ik ben verzot op rauwe bloemkool. heerlijk!
Klinkt goed! Ik eet graag hummus, maar nu ik wat gezonder probeer te eten is die tuc eronder dan een minder goed idee haha. Ik dip mijn wortel er wel in 😉
Ik ben dol op hummus, dus dit ga ik opslaan. Want ik wil dit, dit weekend zeker uitproberen!
Olala Elke, leuk om te lezen!
Wat grappig om bloemkool op deze manier te gebruiken als snack! Dat is echt heel wat anders!