‘Try Vegan’ thuis of op het werk
“Het is niet de eerste keer dat de bank deelneemt aan acties rond vegetarische voeding”, vertelt Gunter Brems (Services & Energy Management). “Sinds een paar jaar staat er dagelijks een vegetarische schotel op het menu van onze bedrijfsrestaurants. Dit jaar gaan we een stapje verder en bieden de medewerkers tijdens de maand oktober elke dag een veganistische optie aan.” Een super initiatief vind ik, want zo kan iedereen die wenst ‘s middags zonder moeite zelf kennismaken met de vegan keuken.
Ik ging even kijken naar de weekmenu en bijvoorbeeld linzenballetjes met provencaalse saus en seitan brochette met ratatouille Nu moet ik wel toegeven, de keren dat ik per jaar in het bedrijfsrestaurant eet kan je op een hand tellen… Daarom ging ik thuis aan de slag!
Dit receptje voor ‘Vegan ramen met tofu’ is er eentje van blogster Lisa van Nom Eat. Lisa eet al 5 jaar volledig vegetarisch en zelfs bijna altijd vegan (een stukje kaas kan ze af en toe moeilijk weerstaan, but who can blame her?). Op haar blog vind je heel veel inspiratie om van deze ‘try vegan’-maand een succes te maken. Denk aan lekkere recepten, massa’s leuke tips en ook lekkere adresjes om uit te testen. Wie weet krijg je de smaak te pakken en kies je vanaf volgende maand ook regelmatig eens voor een volledig plantaardige maaltijd!
Vegan Ramen met tofu
Ingrediënten voor 4 personen
200 g rijstnoedels
2,5 l groentebouillon
2 tenen knoflook, fijngehakt
20 g gember, geraspt
3 stuks gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
½ chilipeper in fijne plakjes
1 paksoi, in stukjes
100 g sluimererwten, in reepjes
150 g shiitake-paddenstoelen, in plakjes
2 el witte misopasta
2 el sojasaus
1,5 el geroosterde sesamolie
1 el witte sesamzaadjes
100 g tomatenpuree
0,5 el sojasaus
0,5 el geroosterde sesamolie
0,5 el amandelmelk (of water)
250 gram tofu, in blokjes
3 lente-uitjes, in ringetjes
100 g sojascheuten
Enkele blaadjes koriander
Peper en zout
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de look, gember, chilipeper en het gedroogde eekhoorntjesbrood toe
- Laat enkele minuten doorkoken
- Schep het eekhoorntjesbrood uit de bouillon
- Voeg de groenten toe aan de bouillon en kook ze beetgaar, ongeveer 5 minuten
- Meng de misopasta bij de soep, samen met de sojasaus en sesamolie, laat de soep nu niet meer koken
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout
- Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan tot ze bruin worden
- Voeg de tomatenpuree, sojasaus, sesamolie en amandelmelk/water toe en meng alles tot een dikke saus
- Meng de tofublokjes onder de saus en roerbak enkele minuten op matig vuur
- Verdeel de noedels over diepe borden en vul aan met de warme soep
- Werk af met lente-ui, tofublokjes, sojascheuten en verse koriander
Smakelijk!
Amylia
Test je deze lekkere Vegan ramen met tofu
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Ik maak eigenlijk nooit tofu, maar dit ziet er echt wel goed uit! Komt op mijn lijstje =D
Awel, ik ben ook geen giga tofu fan… Maar dankzij de marinade erg lekker!