En geloof mij, zelfs wanneer je geen fan bent van de gekookte versie is de kans groot dat deze ietwat spannende combinatie wél in de smaak zal vallen. In dit gerechtje gaan we de spruitjes grillen in de oven. Gegrild smaken deze kooltjes zelfs een beetje nootachtig, heerlijk in combinatie met de fris-zoete granaatappelpitjes.
Wist je dat…Â
Spruitjes typisch Belgisch zijn? #lekkervanbijons
Kleine spruitjes het lekkerst zijn? Hoe groter hoe “kool-achtiger” de smaak!
Deze groene groentjes échte vitaminebommetjes zijn?
Spruitjes ook lekker zijn als koude salade? Check deze spruitjessalade met pistachenoten!
Spruitjes met granaatappel
Tip: Serveer als bijgerecht of als volwaardige maaltijd in combinatie met een spinazie, fetakaas en zoete aardappel. Of, doe net zoals ik en neem de overschot mee naar het werk, de perfecte salad in a jar! (Hoe je daar aan begint lees je hier!)
Voor 4 personen
800 g spruitjes
1 el balsamicoazijn
1 el esdoornsiroop (of honing)
Pitjes van ½ granaatappel
Peper en zout
- Verwarm je oven voor op 220°C
- Snij de onderkant van de spruitjes af
- Verwijder eventueel de losse blaadjes
- Halveer de spruitjes
- Meng ze in een mengkom met de balsamicoazijn en esdoornsiroop
- Verdeel de spruitjes over een bakplaat of ovenschotel
- Kruid met peper en zout
- Grill de spruitjes nu 20 minuten in je voorverwarmde oven
- Haal de spruitjes uit de oven
- Schep ze in een kom en kruid met peper en zout
- Meng de granaatappelpitjes er bij
- Serveer lauwwarm of koud naar smaak
Héél benieuwd wat jullie van deze bijzondere combinatie vinden!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Nog nooit granaatappel geproefd – ik maak mijn spruitjes wel vaker eens met spek – ook super lekker 🙂
Spruitjes met spek zijn zeker en vast ook een lekkere combinatie!
Ik hou van spruitjes heb ze nog nooit op zo een manier gemaakt want ik prak ze meestal na het koken. Zo lekker!!
Hopelijk kan deze post je verleiden ze eens anders klaar te maken? 😉
Dit is nu een combi die ik nooit zou uitkiezen, granaatappel gebruik ik veel in couscous en toetjes, maar met spruitjes ken ik het niet, heel grappig
Wat een grappige combinatie. Ik ben niet dol oo spruitjes, maar wellicht zo wel
Het ziet er in ieder geval wel smakelijk uit! Ik eet ze nu altijd gekookt, maar met lange tanden.
Lekker spruitjes. Ik hou ervan! Zelf heb ik nog nooit deze variant gegeten
Zeker eens testen dan Manon, ze zijn heerlijk!
Zou ik m’n man dan toch eindelijk aan de spruitjes krijgen… Lijkt me heel lekker, dit maaltje!
ik vind spruitjes echt heel vies. Toch klinkt dit best lekker
Oeeei toen ik de foto al zag kreeg ik het zweet op m’n voorhoofd haha ik lust nog steeds geen spruiten. Het enige wat ik vroeger niet lustte (en toch moest eten en de hond lustte ze ook niet…haha) en wat ik nog steeds niet door mijn mond krijg. Maar voor degene die dol zijn op spruitjes vind ik het wel een aparte combinatie en het proberen waard!
Ik vind die foto van de glazen pot met daarin de maaltijd zo mooi! Het oogt heel gezond en nog mooi ook.
Oh dan moet je zeker even doorklikken naar de recepten van ‘salad in a jar’ dan maak je die gewoon ook lekker zelf! http://cookameal.be/salades/classic-salad-in-a-jar/