Afhaal-menu
Net zoals iedereen kan ik af en toe ook echt genieten van een avondje afhaal-eten. Jup, na een hele drukke en lange dag op het werk bijvoorbeeld. Of op zo’n heel zeldzaam moment dat ik eens zin heb om lekker niets te doen. Ik woon niet ver van Antwerpen en ook in de buurt is er verder ook keuze genoeg. Zo is er bijvoorbeeld echt een top-chinees, enkel afhaal, op fietsafstand.
We bestellen dan meestal gewoon lekker hetzelfde (Is dat herkenbaar? haha). Nummer 9, 23, 58 en 46 om precies te zijn. En oh als we bezoek hebben of eens willen afwisselen ook nummer 78. Vertaling van het ‘afhaalchinees’ naar het Nederlands: Een loempia met kip en currysaus, kippenblokjes in deeg met zoetzure saus, Bami en een portie Nasi Goreng met kip. Oh en dat laatste is Babi Pangang, heerlijk!
Bon, voor jullie allemaal de website toe klikken en enthousiast naar jullie plaatselijke Chinese restaurant bellen… We gaan dit keer zélf beetje Chinees koken!
Veggie Nasi Goreng
Nasi Goreng, oftewel gebakken rijst met verse groentjes en/of vis, kip of vlees, is eigenlijk helemaal, niet zo moeilijk om te maken. Wat zeg ik? Simpel zelfs! Onder het motto: “huisgemaakt dat smaakt (het beste)” hoop ik dus dat jullie deze Nasi Goreng allemaal een keertje zullen uitproberen!
Voor 4 personen:
400 g rijst
2 wortels
400 g prinsessenboontjes
4 lente-uitjes
1 ui
4 teentjes look
4 cm verse gember
3 el arachideolie
1 el sesamolie
4 el sojasaus
3 eieren
1 tl vissaus
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander
Garnering: Cashewnoten, koriander, chili,… naar smaak
- Kook de rijst net niet gaar in gezouten water
- Snij ondertussen de groenten: de wortels in in kleine blokjes, de prinsessenboontjes in 3 stukken, de lente-ui in fijne ringen
- Snipper de ui, look en de gember fijn
- Verhit de arachide- en sesamolie in de wok
- Roerbak de wortel, boontjes en ui tot de boontjes beetgaar zijn, ongeveer 5 minuten
- Voeg na enkele minuten de knoflook, gember en sojasaus toe
- Schep er vervolgens de rijst bij
- Klop de eieren los en giet ze bij de groenten
- Blijf roeren tot de eieren stollen
- Kruid de nasi goreng ten slotte met de kurkuma en gemalen koriander, voeg extra kruiden toe naar smaak
- Serveer in een kommetjes en werk af met verse koriander, cashewnoten en extra chili
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost. Speciaal voor ‘De Zondag’ maak ik elke week de favoriete zondagse kost van een lezer klaar. Dat lekkere gerecht verschijnt dan met een foto (van het gerecht én de lezer) in de krant. Leuk toch? Dit receptje is er een van Inge uit Niel!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
x
Super lekker! Als Aziatische behoort dit tot een van mijn favoriete gerechten!
Het klinkt heel erg lekker, maar ik schrik wel een beetje terug voor de grote hoeveelheid ingrediënten die nodig zijn.
Hoi Nicole, valt eigenlijk wel mee hoor. Ik denk dat je als je goed kijkt heel wat dingen meestal in huis zal hebben. Ik denk dan bijvoorbeeld aan look, peper en zout, eieren en rijst.
Ja, die heb ik inderdaad wel. Het zijn al die andere dingen die ik niet in huis heb.
Ik denk ook dat dit erg lekker zal zijn! Leuk recept!
Hmmmm hier ben ik echt gek op! Makkelijk, snel en lekker!
Grappiig hoe iedereen het anders maakt. Mijn opa is indonesisch en heeft het recept doorgegeven. Dat blijft bij mijn vriend en vrienden echt de favoriet. Mensen die geen nasi lusten eten het hier met plezier
Klinkt heel erg lekker! Leuk recept 🙂
Inspirerend, ziet er lekker uit! Ik ga het eens proberen met quinoa, dat is verrassend lekker! 🙂
Goed idee, laat me weten hoe het smaakte 😉
Ohh nasi goreng eet ik zo graag! Mits dat mijn mede bewoners dat niet zo graag lusten
is de kookpot dan alleen lekker voor mij
hoef ik niet te delen 😉
hmmm ik ben gek op nasi goreng. Wij eten deze naar het surinaamse recept van mijn moeder. Net even wat anders dan die van jou, maar ik ga deze zeker eens proberen.
Benieuwd naar het recept van je mama!
Nasi Goreng vind ik erg lekker, zeker met lekkere stukjes vlees er tussen, haha.
Mmmm ja, ik vooral veggie of met kip!
inderdaad zlef nassi maken is niet moeilijk niet duur en erg lekker. Leuke variatie is dit, ga ik ook eens proberen
ziet er lekker simpel uit!
Mmm ik ben gek op zelf gemaakte nasi. Als hij goed op smaak is hoeft er ook weinig bij. Zal de volgende keer ook het gerecht met de koriander en kurkuma kruiden proberen.
Leuk dat te lezen Janneke!
Niet moeilijk om te maken, maar wel zeer lekker!
Yes, dat is helemaal de bedoeling!