Brunchtime!
“♫ I’m so eggcited, and I just can’t hide it ♫“. Ja als het over brunchen gaat dan gaan mijn oogjes fonkelen. Ik hou er zo van om te brunchen op zondag. Een brunch laat je lekker ongedwongen genieten van een huis vol vrienden (aka my amazing framily) én een tafel boordevol lekkers. Voor mij is brunchen echt genieten.
Het is dus niet toevallig dat ik in het Lidl-Paasmagazine in een leuk artikel “10 geboden” gaf voor een geslaagde brunch. Een van die geboden was “hou het divers.” Wat zoveel wil zeggen als zorgen voor variatie. Ik probeer steeds een mix te voorzien van warm en koud, zoet en zout. Bijvoorbeeld een eigerecht, een salade, vers brood met beleg en een zoete afsluiter. Maar in dat magazine stond uiteraard nog veel meer dan mijn brunchgeboden… Een van de lekkere recepten die je er in kon terugvinden was deze spinazietaart met eieren. Perfect om te serveren bij een brunch of lunch!
Wat zijn jouw favoriete brunch recepten? Laat het mij weten in de comments!Â
Spinazietaart met eieren
Voor 4 personen
1 vel pizzadeeg
6 eieren
450 g verse bladspinazie
2 tomaten
150 g roomkaas
Peper en zout
- Kook de helft van de eieren hard
- Pel ze en snij in plakjes
- Laat de spinazie stoven op een zacht vuur
- Knijp er vervolgens het vocht uit en hak fijn
- Verwarm de oven op 200°C
- Ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes
- Rol het pizzadeeg uit over een ingevette bakvorm en snij de overhangende stukken deeg weg
- Klop de overgebleven eieren los met de roomkaas
- Kruid met peper en zout
- Meng de spinazie door het roomkaasmengsel
- Voeg de tomatenblokjes toe en schep om
- Giet het mengsel in de vorm en schik er de eierplakjes bovenop
- Bak de taart in 45 minuten goudbruin
Bedankt voor de inspiratie Lidl!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Oehh dat ziet er heerlijk uit! Ik vind het altijd heerlijk om hiermee te variëren en weer wat nieuws te creëren.
Zeker eens uittesten dan ;^)
Dit klinkt zo lekker! Ik ben als vegetariër altijd wel op zoek naar fijne recepten waarin geen vlees wordt gebruikt en aangezien ik gek ben op spinazie is dit er één die ik even ga opschrijven 🙂
Oh super! Blij dat te lezen!
Oeh! Ik ben dol op spinazie. Zal hem zeker opslaan
Niet alleen opslaan hé 😉 Laat maar weten hoe hij smaakte!
Ik kom niet verder dan het opwarmen van zo’n pasteitje en ragout….. Die spinazietaart ziet er goed uit!
Wedden dat deze je lukt?
Ziet er heerlijk uit! 🙂 ook fijn dat je maar weinig ingrediënten nodig hebt
Oh vind ik ook altijd fijn, weinig ingrediënten en veel smaak!
Oh wat lekker zeg! Goed idee voor vanavond!!
En en en en en?
Hallo, ik heb de quiche net gemaakt en hij is heerlijk! Superleuk idee om een pizzabodem te nemen, veel lekkerder dan bladerdeeg. Ook de consistentie is perfect. Enige nadeel vind ik dat de eitjes zo hard worden… misschien olijfolie opdoen of ze er later bijdoen om dit te vermijden? Bedankt voor het recept!
Hoi Ann, bedankt voor je fijne berichtje! Je zou er inderdaad beetje olijfolie op kunnen doen, goed idee! Ik moet toegeven dat de structuur van de eitjes bij mij nog wel meeviel, maar ik snap perfect wat je wil zeggen. Wat je ook kan doen is de quiche afdekken de laatste 10 minuten van de baktijd. Super tof dat je het receptje al zo snel hebt uitgetest, hopelijk mag ik je nog vaker inspireren !
Ik kende je blog nog niet, maar nu dus wel! En ik heb al superveel gezien dat ik zeker ga uittesten! De quiche afdekken zal ik de volgende keer proberen, samen met olijfolie dan komt het zeker goed 🙂 Bedankt voor je feedback
#youmademyday
Oeh, dit klinkt goed! Ik ben zelf niet zo dol op Feta, waardoor zou ik dat kunnen vervangen? Gewone oude kaas?
Feta? Oei… dat zie ik niet staan?
Klinkt lekker! Ik maak ook wel eens spinazietaart, maar dan met bladerdeeg in een springvorm. Ook erg lekker!
Dat mis ik wel, een hartige taart. Hij ziet er overheerlijk uit trouwens.
Hoezo mis je dat?
Lijkt me heerlijk! en zo te zien nog niet eens zo moeilijk om te maken. Deze hou ik in gedachten
Oh jummy dit klinkt weer echt super lekker. Zeker eens proberen
Doen doen doen!
Dit lijkt mij onwijs lekker zou ik zeker wel eens willen proberen