Moederdag-idee: Salted caramel cake met aardbeien

Moederdag verrassing! Toen Solo mij enkele weken geleden een leuke box bezorgde met margarine (uiteraard) en bakspullen en daarbovenop de vraag een mama in de watten te leggen voor moederdag heb ik niet lang getwijfeld. Ik koos een mama waar ik ontzettend naar opkijk. Ik probeer je heel kort even uit te leggen waarom… Elke zwangerschap heeft uiteraard…

Chili con carne

Je hoeft geen kenner te zijn van de Mexicaanse keuken om dit gerecht te kennen. Chili con carne is een wereld bekend en erg populair gerecht. Chili en vlees, lekker en (licht)pikant, simpel en hartverwarmend, heerlijk makkelijk te bereiden… écht comfortfood!  Zelf maak ik meestal een portie voor twee dagen. (Ja hoor, ook ik kan er wel eens…

Konijn à la mama

Stoofpotjes zijn een echte must tijdens de wintermaanden. Ze zijn echt ‘comfortfood’:  weinig werk, meestal weinig afwas en altijd lekker! Dit stoofpotje van konijn is niet anders. En voor wie een beetje twijfelt aan ‘konijn’… Dat is echt nergens voor nodig. Het vlees van konijn is enorm zacht van smaak, het doet zelfs een beetje denken…

Rudolf chocoladetaart

Gek op chocolade? Of ik graag chocolade eet, en of ik een kerst receptje zou willen maken met lekkere Belgische chocolade, en ook of ik dat receptje dan met mijn lezers zou willen delen…. Jacques chocolade kreeg – of wat hat je gedacht – drie volmondige JA’s op deze vragen. Ik ging aan de slag…

Goulash van everzwijn

Het is gebeurd Het is gebeurd. Het eerste gerechtje in de nieuwe #cookamealkeuken is klaargemaakt, geproefd, goedgekeurd en gefotografeerd. Het werd deze goulash van everzwijn, klaargemaakt in een nieuwe pot trouwens. Jaja, ik heb nu eindelijk ook die Le Creuset stoofpot waar ik al lang van droomde. Hopelijk is dit cookamealtje dan ook het startschot…

Fris courgette-notengebak

Zoet of zout? Courgette heeft de laatste jaren heel wat fans bijgekregen. Het is dan ook een ontzettend veelzijdige groente! Denk maar aan alle bereidingen die je er mee kan maken zoals soep, puree, gebakken, gevulde of gegrilde courgettes. Maar naast deze klassiekere gerechten zie je deze lekkere groente ook vaker en vaker opduiken als vervanger van koolhydraten.…

Vol-au-vent met frietjes

Vol-au-vent is een van de eerste gerechten die ik, met trial en error, leerde klaarmaken toen ik pas ging samenwonen. Ik weet nog goed dat ik tientallen recepten naast elkaar op tafel had liggen en zo zelf aan het experimenteren ging tot ik de perfecte vol-au-vent had klaargemaakt. En sindsdien is verse vol-au-vent met frietjes…

Chocolade semifreddo

Zomerse chocolade Even geleden ging ik voor het eerst aan de slag voor Jacques chocolade – Belgische chocolade, whoop whoop. Ik ontdekte de geweldige callets (chocolade druppels) die ze in hun gamma hebben, ideaal voor american cookies, en ging met een lekkere reep chocolade aan het bakken voor Pasen. De lieve Cathérine van Jacques was alvast…