Fris courgette-notengebak

Zoet of zout? Courgette heeft de laatste jaren heel wat fans bijgekregen. Het is dan ook een ontzettend veelzijdige groente! Denk maar aan alle bereidingen die je er mee kan maken zoals soep, puree, gebakken, gevulde of gegrilde courgettes. Maar naast deze klassiekere gerechten zie je deze lekkere groente ook vaker en vaker opduiken als vervanger van koolhydraten.…

Vol-au-vent met frietjes

Vol-au-vent is een van de eerste gerechten die ik, met trial en error, leerde klaarmaken toen ik pas ging samenwonen. Ik weet nog goed dat ik tientallen recepten naast elkaar op tafel had liggen en zo zelf aan het experimenteren ging tot ik de perfecte vol-au-vent had klaargemaakt. En sindsdien is verse vol-au-vent met frietjes…

Chocolade semifreddo

Zomerse chocolade Even geleden ging ik voor het eerst aan de slag voor Jacques chocolade – Belgische chocolade, whoop whoop. Ik ontdekte de geweldige callets (chocolade druppels) die ze in hun gamma hebben, ideaal voor american cookies, en ging met een lekkere reep chocolade aan het bakken voor Pasen. De lieve Cathérine van Jacques was alvast…

Magische chocoladecake

Hocus pocus cake! Een wonder, magie! Een heerlijke cake die er uit ziet alsof je er een ganse dag voor in de keuken hebt gestaan, geen bijzondere ingrediënten bevat én bovendien helemaal niet veel voorbereiding nodig heeft. Maar de échte magie gebeurt tijdens het bakken. Het beslag van deze magische cake splitst zich als het ware in…

Kip met pindasaus

Sinds de kerstperiode heb ik een nieuwe (en een hele mooie) slowcooker in huis. Dringend tijd om een beetje te experimenteren met dit leuke toestel dus! Maar hoewel de inspirerende groep ‘De Slowcookers‘ op facebook ondertussen meer dan 10 000 leden telt denk ik dat er nog heel wat mensen zijn die nog nooit van…

Cookies & Cream taart

“I eat cake because it’s somebody’s birthday somewhere.” That’s the spirit! En nog leuker: zo kan je steeds een leuke reden vinden om jezelf te verwennen met iets lekkers. Tip van de dag: Doe dat ‘verwennen’ met gezond verstand. Verwen jezelf de ene keer met iets ‘lekker gezond’ en een andere keer iets ’totaal helemaal…

Zonnige moussetaart

Miss Mousse Mijn vorige blogpost ging over de sweet 6, zoetebekjes uitgekozen door Tiense suiker om jullie te verwennen. Deze taart was een van de eerste receptjes die ik maakte als mijn alter ego Miss Mousse, meteen een succes. Via de facebookpagina van Tiense suiker liepen de leuke reacties en foto’s een voor een binnen.…

Verse tortellini bolognese

Pasta, risotto & gnocchi Minstens een keer per week eten we pasta. Altijd verse? Nee hoor, meestal gewoon voorverpakte, gedroogde pasta. Ook lekker… Maar als ik verse pasta serveer is het toch altijd een beetje feest! Er gaat niets boven huisgemaakte pasta. Zo simpel, zo heerlijk en ook zo leuk om te bereiden! Ik kan er…

Pulled Pork

Toen ik mijn slowcooker nét in huis had was het eerste huisgemaakte gerecht dat ik proefde pulled pork… Zo lekker dat het tweede gerecht dat ik thuis klaarmaakte ook pulled pork was…. “Getrokken varken”? Pulled pork is een manier van varkensvlees braden voor een langere tijd, op een lage temperatuur. Het varkensvlees, dat af en…