Slowcooker Cashew Kip

Slow cooking Oktober is de echte kick-off van de herfst! Blaadjes vallen, het wordt kouder รฉn donkerder en het is weer volop tijd voorย warme chocomelk, heerlijke soepen en stoofpotjes. Dit gerecht valt onder die laatste categorie: Het is een stoofpotje dat ik klaarmaakte in mijnย crockpot, een slowcooker. Want hรฉ, “Croktober” is dan misschien wel bijna…

Pizza Calzone

Zelf pizza maken daar is helemaal niets moeilijk aan. Maar zelf Pizza Calzone maken… daar had ik me nog nooit aan gewaagd. Zo’n dichtgevouwen, gevulde pizza leek mij heel wat ingewikkelder dan een gewone ‘platte’ pizza. Maar met het recept uit het nieuwe boek van Peppe ging het als een fluitje van een cent! Bedankt…

De beste cheesecake!

Complimentjes โ€œ Ik at de beste cheesecake ooitโ€ schreef Aurelie vol overtuiging onder een leuke foto op haar instagram account. En dat ging dat nog wel over de cheesecake die ze bij mij thuis at. Meer nog, de cheesecake die ik die dag met veel liefde zelf had klaargemaakt! *klein vreugdedansje* Wat een fijn compliment!…

Luikse wafels

Voor mijn Luikse neef Heerlijk. De geur van versgebakken wafels in huis! Alleen oppassen,โ€ฆย  we mochten ze niet allemaal opsmullen want ik moest er een paar inpakken als geschenkje! Ik vind het zalig om een zelfgemaakt cadeautje mee te brengen als we ergens op bezoek gaan. We brachten dit keer een bezoekje aan mijn neef.…

Superschattige speculaaskoekjes

#VIJFblogger โ€œSinterklaas kapoentje, gooi wat in m’n schoentje, gooi wat in m’n laarsje, dank u Sinterklaasje!โ€ Heel het land is weer in de ban van de grote kindervriend en zijn vrolijke helpers. Ontelbare speelgoedfolders in de brievenbus, extra brave kinderen en hele lange cadeaulijstjes.ย Dankzij cookameal en VIJF is de Sint dit jaar nog lekkerder –…

Tandoori kip

Een hele tijd geleden (ok ik geef toe… vรฉรฉl te lang geleden) vroeg ik jullie welke receptjes ik zeker eens moest testen/uitwerken voor Cookameal. Een van de suggesties was een Indisch gerecht. De vraag kwam van een straffe madam die van de eerste dag al helemaal fan is van mijn blog. Amalia, this one is…

Gravad Lax zalm

In de grond begraven zalm De letterlijke vertaling van ‘gravad lax zalm’ is โ€˜in de grond begraven zalmโ€™. Het is een typisch Scandinavisch gerecht dat al dateert van in de Middeleeuwen. Gravad Lax werd toen door vissers gebruikt om vis langer te kunnen bewaren. Geen nood, je hoeft geen put in je tuin de graven…

Banoffee Pie: een goddelijke taart!

Op familiefeesten is deze taart er haast altijd bij. En geloof mij, deze overheerlijke Banoffee Pie steelt telkens weer de show. Ieeeeeeeeeeeedereen wil graag een stukje, want deze taart is echt overheerlijk. Het is trouwens geen zelf verzonnen recept hoor… Jammer maar helaas, haha. Maar wat ben ik blij dat ik het recept van mijn…