Panna cotta betekent letterlijk “gekookte room” en dat is precies wat het is: een romige, fluweelzachte pudding die smelt in je mond. Het wordt gemaakt met room, suiker, en gelatine en vaak op smaak gebracht met vanille. Het leukste? Je kunt het eindeloos variëren … deze panna cotta met pistache is er een leuk voorbeeld van. En goed nieuws: aangezien panna cotta supermakkelijk te maken is, is het echt een ideale traktatie voor iedereen!
Pistache
Persoonlijk ben ik helemaal dol op pistache. Pistachenoten off course, maar ook pistache ijs, pistachepesto, soep van broccoli en pistachenoten.. you name it. Pistachenoten zijn niet alleen superlekker, maar ook geweldig voor je gezondheid! Deze kleine groene krachtpatsers zitten boordevol goede dingen zoals eiwitten, gezonde vetten en vezels. Ze helpen je om energiek en sterk te blijven, en omdat ze ook veel antioxidanten bevatten, beschermen ze je lichaam tegen schadelijke stoffen. Pistachenoten zijn een geweldige snack voor tussendoor die je helpen verzadigd te blijven én je concentratie een boost geven. (Tip van flip: alleen zorgen dat je je kiezen er niet op stuk bijt #knipoog)
Panna cotta met pistache
Voor 4 personen
4 gelatine blaadjes
200 g witte chocolade
500 ml room
4 el pistache pasta (zelf gemaakt of kant-en-klaar)
Afwerking: fijngehakte pistachenoten, geraspte witte chocolade
- Week de gelantine in koud water
- Hak de chocolade in grove stukken
- Verwarm de room in een een pannetje tot net onder het kookpunt
- Knijp de gelantine uit en voeg toe aan de warme room
- Roer totdat de gelatine helemaal opgelost is
- Voeg nu ook de witte chocolade stukken en de pistache pasta toe
- Roer tot een gladde crème
- Giet de panna cotta in glaasjes
- Zet minimaal 4u in de koelkast
- Werk net voor het serveren af met fijngehakte pistachenoten en geraspte witte chocolade
De Zondag
Deze lekkere pasta maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van Veronique uit Genk. Lezeres Veronique vind je op vrije momenten in de natuur voor een stevig looptje, in haar tuin of in de keuken. “Ik ben een bezige bij en zit zelden stil.”, vertelt ze enthousiast, “De liefde voor koken en bakken? Die kreeg ik mee van thuis. Ik volgde laatst nog een workshop Italiaans koken met mijn mama, zo fijn om samen te koken en te proeven. Ook in ons eigen gezin staat samen eten en genieten centraal. Mijn drie zonen zijn ondertussen het huis uit maar springen regelmatig binnen. Tot voor kort aten we elke vrijdag samen, een traditie die we hopelijk snel weer oppikken.”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!