Moeten er nog hapjes zijn?
Momenteel worden er in alle bubbels heerlijke feestmenu’s samengesteld. Jullie komen dus massaal snuisteren tussen de cookamealtjes op zoek naar een perfect receptje (of zelfs meerdere!) om je gasten mee te verwennen.
Moeten er nog hapjes zijn? Dan stel ik alvast dit lekkere soepje voor. Want de kans dat we een witte kerst zullen krijgen is misschien klein… maar de kans op een koude kerst is heel groot… en dan is een soepje ideaal, toch? En omdat je ‘op één been niet kan staan’ doe ik met plezier nog enkele hapjes-suggesties. Wat dacht je van bruscetta met erwt, crazy kip nachos, guacamole-scampi hapje of pikant-zoete chicken wings? Dat en nog veel meer lekkers vind je in de hapjes-rubriek!
Wortelvelouté met geitenkaas-balletjes
Voor 4 personen
600g wortelen
500 ml kippenbouillon
200 ml room
200 g geitenkaas
100 g speculaas
Peper en zout
Cayennepeper
- Schil de wortelen
- Snij ze in plakjes
- Breng de kippenbouilon aan de kook
- Voor de wortelplakjes toe en laat 25 minuten zachtjes koken
- Verkruimel de speculaas
- Doe dit ‘paneermeel’ in een bord en kruid met een snuifje cayennepeper
- Schep balletjes van de geitenkaas (eventueel met behulp van een pomme-parisiennelepeltje)
- Rol ze door het paneermeel en steek een of twee balletjes (afhankelijk van de grootte) op een cocktailprikkertje
Tip: Leg ze in de koelkast tot net voor het serveren - Mix de soep tot een gladde velouté
- Voeg de room toe en verwarm nog enkele minuten op een laag vuur
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Verdeel de velouté over glaasjes en leg er de prikkers met geitenkaas op
- Dien meteen op
Smakelijk
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Gebaseerd op een recept uit Weekend Knack, Feesteditie van winter 2012