Bruschetta met erwt
Deze lekkere bruschetta’s kan je het ganse jaar door serveren en afwerken naar gelang het seizoen en natuurlijk naar je eigen smaak. Op een zomerse dag voeg ik enkele fijngehakte blaadjes verse munt toe aan de erwtenmengeling, su-per lekker! Maar ook afgewerkt met een stukje prosciutto of gerookte zalm is dit een geslaagd en zelfs feestelijk hapje. Op 1 – 2 – 3 geef je dus aan dit cookamealtje je eigen touch!
Voor 4 personen
8 a 10 sneden ciabatta
300 g erwten (diepvries)
90 g mascarpone
4 el olijfolie
Peper en zout
- Verwarm je oven op 180°C
- Kook de erwten 3 minuten in gezouten water
- Giet af en laat ze schrikken in koud water, zo behouden ze hun mooie felgroene kleur
- Pureer de erwten samen met de andere ingrediënten
Tip: hou enkele erwtjes apart om te dresseren - Zet de sneetjes ciabatta even in de oven zodat ze warm en krokant zijn
- Verdeel de erwtenpuree over de warme broodjes
- Garneer met enkele erwtjes
- Serveer lauwwarm
Valt dit hapje in de smaak?
Probeer dan zeker ook eens deze
heerlijke granaatappel bruschetta:
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Ik lust op zich geen erwten door de textuur, maar in deze mix ziet het er wel lekker uit!
Heyhey! Ohhhhh ik zou zeggen: there’s only one way to find out 😉
Dit zou niet iets zijn dat ik uit mezelf zou maken. Maar het ziet er verdomd lekker uit! Ik ga het gewoon proberen 🙂