Pikant-zoet…. of is het nu zoet-pikant? Smaken verschillen, maar ik kies steevast voor de eerste optie. Liever een beetje meer pikant dan te zoet. De verhoudingen in het recept zijn dan ook hoe ik ze het liefste heb. Smaken verschillen natuurlijk, dus ga je gang en pa het recept aan naar je eigen smaak. Je zal zien, het is helemaal niet moeilijk.
Pikant-zoete Chicken wings
Hapje voor 4 à 6 personen
18 à 20 chicken wings – kippenvleugels (+- 1kg)
1 tl zout
½ tl peper
1 tl lookpoeder
Glazuur
30 g boter
4 el honing
3 à 4 el Sriracha saus (naar smaak!)*
2 el sojasaus
2 el limoensap
1 tl maïzena
Afwerking: Verse kruiden (platte peterselie en/of koriander) en sesamzaadjes
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Verwarm je oven op 200°C
- Kruid de chicken wings met peper, zout en lookpoeder
- Schik de chicken wings op een met bakpapier beklede bakplaat
- Plaats 40 minuten in de oven
- Maak ondertussen het glazuur
- Verwarm alle ingrediënten in een sauspannetje op een matig vuur
- Blijf roeren tot de saus ingedikt is
- Haal de chicken wings uit de oven en zet je oven op grillstand
- Schep het glazuur over de chicken wings, zorg ervoor dat de elke vleugel een laagje krijgt
- Schuif de kippenvleugels opnieuw in de hete oven en laat ze een vijftal minuten grillen, tot het glazuur gekarameliseerd is
- Verdeel de chicken wings op een serveerschaal en werk af met sesamzaadjes, verse kruiden en enkele partjes limoen
Lekker lekker lekker!
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
x
Amylia
—————————————————————————————-
* Sriracha
Sriracha is tegenwoordig in zowat elke supermarkt verkrijgbaar. Voor wie nog nooit van deze heerlijke pittige saus gehoord had citeer ik even Sergio Herman: “Sriracha is een van mijn grootste verslavingen. Het is een pittige saus gemaakt van chilipepers, azijn, knoflook, suiker en zout. Zij is vernoemd naar Si Racha, een kustplaats in Oost-Thailand waar de saus voor het eerst werd gemaakt. Ik eet Sriracha overal bij, zelfs op een boterham met kaas.” Ik heb het alvast altijd in huis!
Nice!! Krijg er erg veel zin in als ik het zo lees!
Ik heb nog nooit van die saus gehoord.. Heb denk ik onder een steen geleefd haha. Ik ga het morgen gelijk in de supermarkt opzoeken
Haha, goh… onder een steen geleefd is veel gezegd natuurlijk. Maar ik hoop alvast dat het een lekkere ontdekking mag zijn!
FYI Sriracha is verkrijgbaar in verschilende sterktes en dit is te zien aan de kleur van de dop.
Groen (foto) is het slapste en te vinden in de meeste supermarkten
De pikanste variant heeft een rode dop
Bedankt! Goede tip!