Bruschetta met tomaat – eenvoud smaakt.
Soms lijkt koken ingewikkelder dan het is. Kookboeken staan vol met lange bereidingen, online word je overspoeld door reclame voor dure toestellen… maar eigenlijk heb je niet veel nodig om indruk te maken.
Met goeie tomaten, een sneetje brood en een beetje liefde maak je deze bruschetta – een hapje dat altijd scoort. Perfect bij een zomerse apero of op de BBQ. Simpel, snel, en iedereen vraagt om méér.
Bruschetta met tomaat
Voor 10 à 12 stuks
Hapje voor 4 personen
500 g tomaten
1 teen look
½ rode ui
1 el extra vierge olijfolie
1 stokbrood
Kruidenboter
Peper en zout
Verse basilicum
- Snipper de ui en de look fijn
- Snij de tomaten in kleine blokjes
- Meng de tomatenblokjes met de ui en look
- Voeg 1 el extra vierge olijfolie toe en schep om
- Kruid de tomatensalsa met peper en zout
- Snij het stokbrood in dikke schuine plakken
- Bestrijk het brood met wat kruidenboter
- Grill het brood krokant en goudbruin op de BBQ (of in een grillpan)
- Verdeel de tomatensalsa over de bruschetta
- Werk af met verse basilicum
Serveertip
Serveer de bruschetta op een grote plank en zet er een glaasje frisse rosé of een zomerse mocktail naast. Perfect om buiten te delen met vrienden of familie.
Variatie proberen?
Voeg wat mozzarella of burrata toe voor een romige twist, of meng gegrilde paprika door de tomatensalsa voor een extra zomerse toets. Ook lekker: een drupje balsamicocrème net voor het serveren.
Klaar om aan de slag te gaan?
x
Amylia