Retro feestmenu
Voor mijn feestmenu baseerde ik me dit jaar op een receptenboek uit 1981 dat ik op de rommelmarkt vond. Het Partyboek bevat tips en recepten voor de feestdagen die ondertussen toch al wel een tikkeltje verouderd zijn… een leuke uitdaging dus om ze een lekkere moderne twist te geven!
Zalmrolletjes
We starten het feestmenu met een eenvoudig hapje, eentje dat je ook vooraf kan bereiden: zalmrolletjes. Een ideale toevoeging aan een schotel met dips en ovenhapjes. Want geef toe, een feestelijke avond begint met hapjes… veel hapjes!
Voor 4 personen
125 ml zure room
125 ml platte kaas
50 g zwarte olijven
Sap van ½ citroen
250 g gerookte zalm
Peper en zout
- Meng de zure room met de platte kaas en het citroensap
- Hak de zwarte olijven fijn
- Voeg de fijngehakte olijven toe
- Kruid met peper en zout
- Schik de sneetjes gerookte zalm overlappend op een vel plasticfolie
- Besrtijk met de kaasmengeling en rol strak op
- Laat minstens 1u opstijven in de koelkast
- Snij de zalmrol in plakjes
Natuurlijk hoop ik jullie met al dit lekkers te inspireren,
en ik wens jullie warme liefdevolle feestdagen!
x
Amylia
1 Reactie