Nachos en tortillachips… dat is gewoon hetzelfde, of niet?
Neen, nachos en tortillachips zijn niet hetzelfde! Beiden hebben wel de zelfde oorsprong Mexico. Maar nachos zijn dus, hoewel veel mensen dat denken, niet de chips. Het is het gerecht dat met de chips wordt klaargemaakt. Geen synoniem dus, maar het ene kan niet zonder het andere. Want zonder tortillachips zijn nacho’s geen nacho’s. Nachos zijn dus tortillachips bedekt met vlees, bonen, kaas, jalapeños, zure room, ui, verse kruiden, guacamole limoensap … en extra sausjes.
Nachos zijn een perfecte snack of hapje om te delen. Zalig om een grote schotel nachos op tafel te zetten, liefst nog met een dipsausje of twee erbij, en iedereen aan een razend tempo te zien graaien in de schotel. Want zo gaat dat hé… ze zijn dan zo lekker dat ze ook heel snel op zijn. En voor echt eens helemaal crazy wil gaan… Met een stevige topping zijn ze ook echt comfort food, ideaal voor een TV-diner op een regenachtige avond! Who’s in?
Crazy kip nachos – Hapje voor 4 tot 6 personen
Ik maakte deze crazy kip nachos als hapje voor een dinertje met mijn schoonzus en ze waren een schot in de roos! Lekker, heel lekker! Maar ook echt easy… en geef toe, dat is een onweerstaanbare combinatie!
1 kipfilet (of overschot van kip! #nowaste)
1 zak nachos (Ik koos voor Tostitos, A hint of Chipotle)
125 g gekookte rode kidneybonen
100 g (à 150 g) geraspte cheddar
Garnituur: fijngesneden tomaatjes, jalapeñopepers, verse koriander en Tostitos grilled pepper & pasilla salsa!
- Pocheer de kipfilet en snij in kleine stukjes
Hoe doe je dat? Spoel de kipfilets onder koud water. Zet ze vervolgens op het vuur in een pannetje koud water. Breng het water nu aan de kook. Draai het vuur zachter vanaf het water kookt. Laat de kip nu zo’n 8 minuutjes pruttelen. haal de pan van het vuur en laat de kip er in. Haal kip er na 8 minuten uit, De kip is nu sappig en precies goed. Tip: kruid het kookwater voor extra smaak met paprikapoeder, oregano en peper - Verwarm je oven op 180°C
- Vul een ovenschotel met een laagje tortillachips
- Verdeel er stukjes kip en kidneybonen over
- Bestrooi met geraspte cheddar
- Herhaal met een nieuwe laag: tortillachips, kip, kidneybonen
- Eindig met een flinke laag geraspte cheddar
- Zet 5 tot 8 minuten in de oven, tot de kaas heerlijk gesmolten is
- Haal uit de oven en werk af met garnituur naar keuze
- Besprenkel met pikante salsa (Tostitos grilled pepper & pasilla)
- Serveer warm en geniet!
Tostitos, easy as uno dos tres
Nieuw bij Carrefour zijn drie soorten tortillachips van Tostitos: A hint of lime, Salted en A hint of chipotle. De ‘Cantina Style’ Tortilla Chips zijn gemaakt van maïs en licht gekruid. Ik mocht ze uittesten en vond die met een ‘hint of chipotle’ de alllllllerlekkerste! En ook de salsas, om je heerlijke Mexicaanse nachos mee te besprenkelen, viel hier in de smaak! Meer info op www.tostitos.be
En nu… is het aan jullie om deze crazy kip nachos uit te testen!
Wedden dat ze in de smaak vallen?
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
—————————————————–
Oh heerlijk dit, krijg er helemaal honger van:)
Oeps… 😉