Wie Dubai zegt, denkt meteen aan luxe, indrukwekkende architectuur en… die waanzinnig lekkere Dubai chocoladerepen! Maar wat als je diezelfde heerlijke smaken in een gezondere versie kon maken? Enter: mijn Dubai dadelrepen!
Dé internet hit
De Dubai chocoladereep is de laatste tijd razend populair geworden, met talloze recepten die online circuleren. Instagram, tiktok en youtube staan vol met heerlijke video’s en recepten… maar deze versie kwam ik nog niet tegen, yay! Ze werden uitgebreid getest door mijn favoriete mensen van de wereld en werden helemaal goedgekeurd!
Deze homemade snack combineert een zachte dadellaag, een romige ‘Dubai’ vulling en een laag pure chocolade met pistachenoten en een snufje grof zout. Het resultaat? Een pure verwennerij zonder schuldgevoel! Perfect als tussendoortje, bij de koffie of gewoon omdat je zin hebt in iets lekkers. En het heerlijkste? Ze zijn super eenvoudig te maken! Lees snel verder en ontdek hoe je deze gezonde twist op een klassieker zelf maakt.
👇 Scroll naar beneden voor het recept!
Dubai dadelrepen
+- 8 repen
Bewaartip: Bewaar de repen in de koelkast en/of steek een voorraadje in de vriezer!
150 g kadayif*
4 el pistachecrème (kies voor een variant met een zo hoog mogelijk percentage pistachenoten!)
1 el tahin
15 medjool dadels
150 g pure chocolade (70%)
1 tl kokosolie
Handvol pistachenoten
Zeezout
Bereiding
- Snijd de kadayif in kleine stukjes
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de stukjes kadayif tot ze knapperig en goudbruin zijn
- Maak de dubai-vulling: Meng de pistachecrème met de tahin en schep hier de krokante kadayif door
- Halveer de dadels en verwijder de pitten
- Schik de dadels in een rechthoekige vorm en rol ze plat met een deegroller
- Verdeel de Dubai-vulling over de dadellaag
- Smelt de pure chocolade met de kokosolie au bain-marie
- Giet de gesmolten chocolade over de vulling en strijk glad
- Bestrooi met fijngehakte pistachenoten en een snufje zeezout
- Zet in de koelkast (of vriezer) om uit te harden
- Snijd in repen en geniet!
*Kadayif is een soort dun sliertdeeg dat je bij mediterrane of Turkse winkels vindt. Lidl verkoopt het tijdens de Midden-Oosterse themaweken (voorraadje inslaan!) en sommige Delhaizes hebben het ook! kan je het éccccccht niet vinden? Vervang het door fijngesneden filodeeg en bak het net zo krokant… Niet helemaal hetzelfde maak komt in de buurt!
Wat denken jullie, zullen deze repen ook een echte hit worden?
x
Amylia