Retro feestmenu
Voor mijn feestmenu baseerde ik me dit jaar op een receptenboek uit 1981 dat ik op de rommelmarkt vond. Het Partyboek bevat tips en recepten voor de feestdagen die ondertussen toch al wel een tikkeltje verouderd zijn… een leuke uitdaging dus om ze een lekkere moderne twist te geven!
Miso pompoensoep
Voor 4 personen
1 butternut pompoen
2 sjalotten
2 tenen look
6 cm gember
1 chilipeper
1,5 l kippenbouillon
2 el miso
2 el limoensap
50 ml kokosmelk
Olijfolie
Peper en zout
Verse koriander
- Was de butternut en halveer
- Haal de pitten er uit en snij de butternut vervolgens in blokjes
- Verdeel de pompoen over een bakplaat of ruime ovenschotel
- Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout
- Gaar 30 min in je combi-stoomoven:
Combi-koken – HeteluchtPlus 185 °C – vocht 60 %
Tip: Heb je geen combi-stoomoven? Rooster dan 35 min in de oven op 180°C - Snipper look, ui en gember fijn
- Stoof aan in een soeppot in een beetje olijfolie
- Halveer de chilipeper en verwijder de zaden
- Snij de chilipeper fijn en voeg naar smaak toe
- Voeg de gegaarde pompoen toe
- Giet de kippenbouillon in de soeppot
- Breng aan de kook en laat enkele minuten pruttelen
- Mix de soep glad
- Voeg de miso toe en los al roerend op, laat de soep nu niet meer koken
- Werk af met limoensap en kokosmelk
- Proef en kruid naar smaak bij met peper, zout en eventueel extra chilipeper
- Serveer met verse koriander en een scheutje kokosmelk
Natuurlijk hoop ik jullie met al dit lekkers te inspireren,
en ik wens jullie warme liefdevolle feestdagen!
x
Amylia