Veel hapjes
Tijdens etentjes en feesten ben ik voorstander van hapjes, veel hapjes. Ik hou er van om rustig te aperitieven en veel kleine dingen te proeven. Ik zeg nu proeven, maar ik vind het natuurlijk minstens even leuk om ze klaar te maken en te serveren aan mijn gasten.
Eerlijk is eerlijk, wie véél wil serveren heeft meestal ook véél tijd nodig… al hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Want als je kiest voor lekkere dips en eenvoudige verrassende hapjes hoef je echt geen hele dag in de keuken te staan. Waar je dat soort hapjes kan vinden? Ah, je bent op het juiste adres natuurlijk. Maak bijvoorbeeld een impressionante aperoschotel, of bruscetta met erwt, of lekkere chicken wings, of…. (Meer inspiratie vind je hier!)
Dit hapje is er ook zo eentje. Verrassend, lekker en eenvoudig. Met ingrediënten die je in elke supermarkt kan vinden: Peperkoek, camembert en appel. En van deze lekker combinatie krijg je bovendien een peperkoeken hartje…
Peperkoeken hapje
Ingrediënten voor 4 personen (10 hapjes)
300 g peperkoek
2 grote appels
Klontje boter
1 camembert (+- 200g)
Extra: uitsteekvorm (diameter: 3,5 cm)
- Snij de peperkoek in plakjes
- Steek ongeveer 20 rondjes uit de plakjes met de uitsteekvorm
- Schil de appels en snij ze in plakken van ongeveer 0,5 cm dik
- Steek 10 rondjes appel uit met de uitsteekvorm
- Bak de appelrondjes goudbruin in de boter
- Snij nu camembert in plakjes en steek ook hier 10 rondjes uit
- Stel de hapjes samen: onderaan een stukje peperkoek, vervolgens camembert, appel en bovenaan terug peperkoek
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het recept kreeg ik van kersverse mama en blogster Lise! Zij deelt lekkere recepten die ze zelf bedacht of uitprobeerde op haar blog Miss Bonbon.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Benieuwd wat jullie van deze peperkoeken hapjes vinden!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Voor mijn feestmenu ging ik zoals gewoonlijk mijn inkopen doen bij de Lidl om de hoek. Het lekkerste ingrediënt van dit gerecht was toch wel de peperkoek van het Delicieux gamma. Ik had maar drie plakjes nodig voor de croutons… maar de rest was snel op! Tip: Laat je inspireren door het Delicieux gamma en de mooie feestfolder ‘Lidl Things‘
Worden de stukjes appel er koud opgelegd ?
Groetjes
Hoi Hilda, zoals je in het recept kan lezen stoof je ze kort even aan. Succes!
Hey! Ik vond je receptje op Pinterest, ziet er kei goed uit en ik ga het zeker eens proberen!
Weet je toevallig nog van waar je die prikkers hebt? Super mooi én herbruikbaar, dat zoek ik toevallig 😉
Hoi Jolien, yes die komen van bij Dille & Kamille. Ik gebruik ze al enkele jaren, dus weet niet of ze nog exact dezelfde hebben… maar ze hebben er daar zéker gelijkaardige!