Tips voor de mooiste en lekkerste aperoschotel
Alles op een mooie serveerschotel of snijplank gooien en op tafel zetten zou nét iets te eenvoudig zijn… al ligt de waarheid er niet zo ver af. Een indrukwekkende en lekkere aperoschotel maken is dan ook echt helemaal niet moeilijk. Ook kan je er altijd je gasten mee bekoren, ze kiezen namelijk gewoon zelf tussen al het lekkers wat ze willen proeven, hoe ze het combineren en hoe veel ze er van eten.
Met deze tips maak jij op 1-2-3 zelf een prachtige aperoschotel!
- Gebruik een grote houten serveerschaal of snijplank als basis.
- Denk vooraf na over de mogelijke smaakcombinaties die je gasten kunnen maken, hoe meer mogelijkheden hoe beter. (Kies dus bijvoorbeeld niet voor een dip die maar bij één soort groente lekker smaakt)
- Werk met potjes in verschillende vormen, kleuren en maten om op je plank dips en sausjes in te serveren.
- Voor een leuk visueel effect: snij de groenten in verschillende vormen en maten. Blokjes, roosjes, staafjes, … alles kan!
- Kies voor kleur! (Een aperoschotel met enkel bloemkool en broodstaafjes zou maar een saai zicht zijn, toch?)
- Balance is key. Zorg ervoor dat de verschillende ingrediënten in verhouding zijn. Zo is een grote hoeveelheid heerlijke dip bijvoorbeeld niet echt nuttig als er niet voldoende groentjes en broodstengels op je plank liggen.
- Volg je gevoel, zodra je al je ingrediënten hebt klaargelegd rest enkel nog maar alles op de schotel leggen en serveren!
Feestelijke Aperoschotel
Mijn feestelijke aperoschotel is opgebouwd uit twee dips die ik aanvulde met broodsticks, bloemkoolroosjes, paprika, wortel, komkommer, kerstomaten, radijzen, ansjovis, salami, grissini met parmaham, gemarineerde tofublokjes en komkommer hapjes met roomkaas. Wat een feest!
Hummus
200 g kikkererwten (blik))
3 el citroensap
2 teentjes look
1 el komijn
1 el paprikapoeder
3 Tahini (sesampasta)
Zout
3 el water
2 el olijfolie + extra voor de afwerking
- Laat de kikkererwten uitlekken
- Pureer de kikkererwten met je keukenmachine of gewoon met je staafmixer
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en draai tot een gladde massa
- Schep de hummus in een schotel of kom
- Werk af met een straaltje olijfolie
Guacamole
2 avocado’s
Sap van 1 limoen
Enkele takjes verse koriander, naar smaak
1/3tl komijn
peper en zout
Optioneel: chilipeper
- Snij de avocado’s overlangs doormidden
- Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil
- Prak met een vork tot een puree
- Meng de komijn, fijngehakte koriander en het limoensap door de avocadopuree
- Proef en kruid bij met peper, zout en eventueel chilipeper
Tip: Serveer met een glaasje bubbels 😉
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Voor mijn feestmenu ging ik zoals gewoonlijk mijn inkopen doen bij de Lidl om de hoek.
Tip: Laat je inspireren door het Delicieux gamma en de mooie feestfolder ‘Lidl Things‘
4 Reacties