Sushi cups met surimi
Voor 12 stuks
3 nori vellen
2O0 g sushi rijst
1 tl suiker
1/2 tl zout
2 tl rijstazijn
200 g MSC Premium Surimi sticks
120 g roomkaas
1 el mayo
2 tl sojasaus
1 tl sriracha
Garnering: avocado + sesamzaadjes + sriracha
Extra: muffinvorm (12 muffins)
- Kook de sushirijst gaar volgens de intructies op de verpakking
- Los de suiker en het zout op in de sushiazijn
- Giet dit mengsel door de rijst en schep om
- Verwarm je oven voor op 180°C
- Meng in een andere kom de roomkaas, mayonaise, sojasaus en sriracha
- Snij de MSC Premium Surimi in groffe stukken en schep onder de saus
- Neem de norivellen en snij ze in vierkanten
- Beleg elke vierkant met een eetlepel suhsirijst
- Duw ze in de holtes van een muffinvorm
- Verdeel het surimimengsel over de rijst
- Bak de sushi cups 15 minuten in de voorverwarmde oven
- Haal de sushi cups uit de oven en laat ze lichtjes afkoelen
- Werk naar smaak af met stukjes avocado, sesamzaadjes en extra sriracha
Enjoy!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Lekkere samenwerking met Vici Belgium