Experimenteren met bloemkool
In de inleiding schrijf ik dat deze bloemkool een zalig bijgerecht is. Maar stiekem kan hij ook gewoon perfect als hoofdgerecht, eventueel vergezeld met een salade, voor 2 Ã 3 personen. Zo heb ik’m zelf voor het eerst ook gegeten, na een middagje experimenteren in te keuken. Lekker, maar echt lekker!
Waarom ik gek ben op bloemkool? Deze populaire koolsoort is om te starten #lekkervanbijons. Voor mij zelfs van heel dicht bij… België kent namelijk twee bekende, grote bloemkoolstreken. West-
Je kan zo veel verrassend lekkere dingen klaarmaken met deze veelzijdige groente! Nope, het hoeft niet altijd met bechamelsaus te zijn! En dan denk ik onder andere direct aan deze lekkere cookamealtjes: te gekke bloemkoolkroketjes, frisse bloemkoolcouscous, smeuïge bloemkoolhummus, gegrilde bloemkoolsteak, deze hartverwarmende bloemkoolschotel en gezonde bloemkoolpizza! En vandaag: geroosterde bloemkool met champignonsaus!
Geroosterde bloemkool met champignonsaus
Bijgerecht voor 4 Ã 6 personen
1 grote bloemkool
1 el olijfolie
2 el boter
1 ui, fijngesnipperd
250 g champignons, in plakjes
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 tl verse tijm
100 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
100 ml room
100 g geraspte kaas
pezo
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Snij de groene bladeren van de bloemkool en was hem onder de kraan
- Plaats de bloemkool in een ovenschotel en smeer in met olijfolie
- Kruid met peper en zout
- Bak de hele geroosterde bloemkool in ongeveer 50 min gaar in de voorverwarmde oven
- Maak ondertussen de champignonsaus
- Stoof de uisnippers en de plakjes champignons aan in boter
- Voeg look en tijm toe en laat nog één minuutje stoven
- Giet de bouillon en de room bij de champignons
- Breng aan de kook en laat enkele minuten sudderen, tot de saus ingedikt is
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Haal de bloemkool uit de oven en schep de champignonsaus er overheen
- Werk af met de kaas
- Plaats nog 3 Ã 5 min in de oven, op de grillstand
- Smakelijk!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!