Niets mis met borrelnootjes, chips en rauwkost, maar voor een feest mag het dus wel nét iets meer zijn. Iets meer, maar liefst niet véél meer werk of véél verschillende ingrediënten. Een paar heerlijke ideetjes:
Aperoschotel
Met een aperoschotel als start kan je al je gasten bekoren. Ze kiezen namelijk gewoon zelf tussen al het lekkers wat ze willen proeven, hoe ze het combineren en hoe veel ze er van eten. Klik hier voor het recept én tips over hoe je zo’n indrukwekkende schotel kan presenteren.
Bruscetta met erwten
Een echte klassieker onder de aperitiefhapjes in heel nieuw, groen, jasje. Dit hapje valt altijd in de smaak bij al onze grote én kleine komen-eters (jaja, ik maak deze bijna standaard klaar als een van de hapjes wanneer we bezoek ontvangen). Het recept vind je hier.
Pikant-zoete chicken wings
Lekkere sticky chicken wings met een licht gekarameliseerd laagje en een pittige smaak. Ze zijn dan ook letterlijk om duimen en vingers bij af te likken. En figuurlijk ook, natuurlijk.
Zelf klaarmaken? Klik hier en ontdek hoe eenvoudig dat is!
Peperkoeken hapje
Een peperkoeken hapje, om samen van te genieten. Een snel en lekker aperitiefhapje met peperkoek, camembert en appel. Het recept kan je hier vinden!
Pull apart bread
Last but not least! Dit is echt een cookamealtje om te delen, je plukt dus gezellig met je tafelgenoten stukjes uit dit heerlijke warme brood gevuld met kaas en kruiden. Doe ik je ondertussen al watertanden? Goed zo, want hier volgt het recept!
En? Welke hapjes mogen de start zijn van jouw feestdiner?
x
Amylia
Maak je een van deze Feest!-gerechten
of een ander cookamealtje klaar?
Laat het mij dan zeker weten
via #cookameal, @cookameal
of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!