De feestdagen zijn het ideale moment om nostalgie en gezelligheid samen te brengen, en dit jaar pak ik het eens helemaal anders aan. Tijdens een bezoekje aan de rommelmarkt vond ik een charmant boekje uit 1981: Het Partyboek. Het staat vol feestelijke recepten en tips die ons mee terugnemen naar de culinaire trends van toen. Denk aan rijkgevulde zoete cocktails, klassieke ovenschotels, zo veel mogelijk fruit in elk gerecht en – hoe kan het ook anders – veel, véél slagroom.
Hoewel sommige recepten hun charme hebben behouden, waren andere toch aan een opfrisbeurt toe. Dat bracht me op een idee: waarom niet een compleet kerstmenu samenstellen geïnspireerd op dit boek… maar met een frisse, hedendaagse draai? Het resultaat is een feestmenu waar retro en modern samenkomen, en dat ook nog eens makkelijk te maken is voor jouw eigen feesttafel. Benieuwd wat jullie er van zullen vinden.
Zalmrolletjes – miso pompoensoep – traag gegaard rundvlees met kersen – cointreau flan
Natuurlijk hoop ik jullie met al dit lekkers te inspireren,
en ik wens jullie een warme liefdevolle kerst!
x
Amylia
4 Reacties