Worteltaart
Worteltaart – Iedereen kent deze taart wel van het mopje met het konijn. Maar heb je al eens een stukje geproefd van deze lekkernij?
Worteltaart – Iedereen kent deze taart wel van het mopje met het konijn. Maar heb je al eens een stukje geproefd van deze lekkernij?
Verse ravioli met kreeft vraagt een beetje tijd en liefde… Maar smaakt oh zo heerlijk. Zo heerlijk dat mijn man steevast vraagt (de dag nadat we er gegeten hebben): “Wanneer maak je nog eens ravioli schat?”
Deze pavlova met lemon curd en vanilleroom heeft het allemaal: verschillende structuren en een balans van zoete en zure smaken, zalig!
Oreo cheesecake cupckes, dat zijn dus cupcakes met Oreo die eigenlijk mini cheesecakes zijn? Believe me : een hemelse combinatie!
Een eenvoudige quiche met een bodem van quinoa in plaats van blader- of kruimeldeeg. In combinatie met lekkere groentjes en een portie zonneschijn bij krijgt je deze frisse lentequiche met quinoa korst!
Moederdag verrassing! Toen Solo mij enkele weken geleden een leuke box bezorgde met margarine (uiteraard) en bakspullen en daarbovenop de vraag een mama in de watten te leggen voor moederdag heb ik niet lang getwijfeld. Ik koos een mama waar ik ontzettend naar opkijk. Ik probeer je heel kort even uit te leggen waarom… Elke zwangerschap heeft uiteraard…
Net zoals heel veel mensen eet ik wel eens graag een appeltje. ‘Voor de dorst’, ’to keep the doctor away’, maar ook gewoon als tussendoortje of als ingrediënt voor zowel zoete als hartige bereidingen. Appelmoes, appelcake, tarte tatin, sapjes, gestoofde appels, appeltjes in een salade en nu dus ook een foccacia met appel en gruyère.…
Je hoeft geen kenner te zijn van de Mexicaanse keuken om dit gerecht te kennen. Chili con carne is een wereld bekend en erg populair gerecht. Chili en vlees, lekker en (licht)pikant, simpel en hartverwarmend, heerlijk makkelijk te bereiden… écht comfortfood! Zelf maak ik meestal een portie voor twee dagen. (Ja hoor, ook ik kan er wel eens…
Stoofpotjes zijn een echte must tijdens de wintermaanden. Ze zijn echt ‘comfortfood’:  weinig werk, meestal weinig afwas en altijd lekker! Dit stoofpotje van konijn is niet anders. En voor wie een beetje twijfelt aan ‘konijn’… Dat is echt nergens voor nodig. Het vlees van konijn is enorm zacht van smaak, het doet zelfs een beetje denken…
Gek op chocolade? Of ik graag chocolade eet, en of ik een kerst receptje zou willen maken met lekkere Belgische chocolade, en ook of ik dat receptje dan met mijn lezers zou willen delen…. Jacques chocolade kreeg – of wat hat je gedacht – drie volmondige JA’s op deze vragen. Ik ging aan de slag…