Happiness is in the LIDL things
Yes, we zitten nog steeds in de #paaspauze, we mogen nog steeds niet doen wart we willen en moeten nog steeds heel wat van onze lievelingsmensen missen. Maaaaaaar, zitten kniezen is echt niets voor mij, dus ik probeer extra veel te genieten van kleine dingen. Van ’the little things’, en deze week eigenlijk ook echt van de LIDL things.
Al jaren ben ik een trouwe LIDL-shopper. Om de hoek, en oh wat hebben ze geweldige verse producten. Elke week kijk ik uit naar de ‘speciallekes’ en wanneer er een feestdag aankomt ben ik helemaal in mijn nopjes want dan zijn ook de ‘Delicieux”-producten weer van de partij.
Vorige week was het Pasen en hadden ze in het assortiment tijdelijk ook lamsbout. Heerlijk zo’n lamsbout, maar veel te veel voor twee personen (en je mag geen mensen uitnodigen) en bovendien had ik het nog nooit klaargemaakt. Maar ik meen het, die lamsbout was echt aan het lonken naar mij, ik kon hem gewoon niet weerstaan. En dus belandde hij toch in mijn winkelkar. Dit receptje voor pulled lam vond ik in het LIDL lentemagazine en het was een schot in de roos.
Ik zou zeggen: haast je naar een filiaal in je buurt, wie weet hebben ze nog van die heerlijke lamsbout liggen! Uiteraard, moest je er geen meer op de kop kunnen tikken kan je ook een lamsbout bestellen bij je beenhouwer. Want deze pulled lam wil je echt proeven!
Pulled lam
Voor 8 personen
1 lamsbout (lamsschouder)
1 tl garam masala kruiden
2 tl korianderzaad
3 el gedroogde rozemarijn
Zeste van 2 sinaasappels
100 g zachter boter
8-tal tomaten (+-1,5kg)
1 bol look
3 olijfolie
Peper
Heerlijk tussen een pitabroodje of nog beter vers Turks brood.
Tip: Serveer met een sausje op basis van Griekse yoghurt, munt, peper en zout en een beetje citroensap
- Verwarm de oven voor op 220°C
- Maak met een scherp mes een kruispatroon in het vet van de lamsbout
- Mix de kruiden samen met de zeste en de boter
- Wrijf de lamsbout zorgvuldig in met het botermengsel
- Leg de lamsbout in een ruime ovenschaal
- Schuif de bout in de oven en zet de temperatuur lager, op 140°C
- Bak de lamsbout 7 uur, tot hij compleet van zijn bout afvalt
- Halveer de tomaten en leg ze samen met de gehalveerde knoflookbol de laatste 30 minuten mee in de ovenschaal
- Trek het vlees van elkaar met een vork
Mmmmmmmmmm!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!