Een mopje om te starten
Wat is het eerste waaraan je denkt als je denkt aan worteltaart? Juist. Een mopje!
Er was eens een konijntje die ging naar de bakker. Hij vroeg aan de bakker: “Bakker, heeft u ook worteltjestaart?”.
“Nee, dat heb ik niet.” Â reageerde de bakker.
De volgende dag ging het konijntje weer naar de bakker en vroeg weer “Heeft u worteltjestaart?”
Bakker: “Nee sorry, dat heb ik niet”
De dag nadien staat het konijntje weer in de bakker. “Bakker heeft u vandaag misschien wel worteltjestaart?”.
Weer moet de bakker antwoorden dat hij geen worteltjestaart heeft.
De volgende ochtend bakt de bakker speciaal voor het konijn een hele grote worteltaart.
En ja hoor, de volgende dag staat het konijn in de bakkerij en vraagt “Heeft u worteltjestaart?”Â
 “Ja dat heb ik!” zegt de bakker heel blij.
Waarop het konijn zegt: “Vies hé!?”
Wel, het konijn heeft ongelijk! Worteltaart is helemaal niet vies, het is zelfs erg lekker! Oh en bovendien ook heel eenvoudig om te maken… Ik ben alvast heel benieuwd wat jullie er van zullen vinden!
Worteltaart
200g fijngeraspte wortels
250g zelfrijzende bloem
150 g boter
175 g rietsuiker
1 tl kaneelpoeder
2 eieren
Sap van 1 limoen
Snufje zout
Optie: gehakte walnoten
Frosting:
250g mascarpone
20g kristalsuiker
100 ml room
optie: zeste van limoen
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Rasp de wortels (een makkie als je een Food Processor hebt!)
- Meng de wortels met het limoensap en eventueel met de fijngehakte walnoten
- Zeef de bloem en de suiker af en doe ze in een mengkom
- Voeg kaneel en zout toe
- Meng nu de eieren, de boter en het wortelmengsel onder de bloem
- Beboter een ronde bakvorm en bestrooi met bloem
- Giet het beslag in de bakvorm
- Bak 40 minuten
- Laat de cake afkoelen versier met de frosting
Frosting:
- Meng suiker en mascarpone
- Klop samen met de room op tot een glad en stevig mengsel
- Geef de frosting een frisse toets door er zeste van limoen onder te mengen
- Doe de frosting in een spuitzak en versier de taart
En? Lust jij worteltaart? 😉
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Mmmm, heerlijk recept! Ik moet er volgende keer wel opletten men bakvorm onderaan beter in te boteren 🙂
Joepie! Oh en inboteren, als dat het enige minpuntje was: GOOD JOB! xxx
Verrukkelijk receptje! Annelies had me verteld van jouw blog, leuke tip! Ik denk dat ik nog wel een paar receptjes ga uitproberen 😉 x
Verrukkelijk receptje! Annelies had me verteld van jouw blog, leuke tip! Ik denk dat ik nog wel een paar receptjes ga uitproberen 😉
Oh wat fijn! Blij dat je wat leuke receptjes gevonden hebt om te testen! Keep me posted 😉
Hey Amylia!
Die cake ziet er echt super lekker uit!! Zou je de cake ook met soya-boter kunnen maken (ben lactose-intolerant)? En kan de suiker ook bijvoorbeeld door stevia vervangen worden?
groetjes,
lisa xxx
Hoi Lisa! Ik heb het zelf nog niet getest maar ik ben er heel zeker van dat je de nodige aanpassingen zal kunnen doen!
Ik duim dat het lukt!