Hoe eet je best een Oreo koekje?
Oreo’s zijn al jaaaarenlang bij de best verkochte koekjes ter wereld. Twee donkere chocoladekoekjes met een vanille-creme vulling, 79% koek, 21% vulling om precies te zijn. De een is er gek op, de ander moet er niet van weten. En zij die er gek op zijn hebben elk zo hun eigen manier om de koekjes te eten. Ik was (zoals altijd) nieuwsgierig en deed een klein onderzoekje via instagram.
Jullie lieten massaal weten hoe jullie Oreo-koekjes het liefst eten, heerlijk om te lezen! Enkele reacties die ik mocht ontvangen:
Naast enkele Orep-haters waren er vooral lovers. En laat het duidelijk zijn… er zijn blijkbaar echt héél veel verschillende manieren om Oreo-koekjes te eten. Er zijn draaiers, soppers, lekkers, bijters en vooral heel veel genieters aka mensen die niet stoppen na één koekje… Maar ja, waarom zou je ook?
Maar je kan met deze lekkere koekjes nog veel meer doen dan ze ‘gewoon’ op eten (eender op welke manier je dat dan ook liefst doet hé!). Wat dacht je van een Vietnamese Affogato, een heerlijk ijsdessert met koffie en Oreo’s? Misschien probeer je wel snel deze waanzinnig lekkere en indrukwekkende Cookies & Cream taart? Offfff wie weet ben jij meer het cheesecake-type? Dan is dit recept voor Oreo cheesecake cupcakes zeker je ding!
Oreo cheesecake cupcakes
Ingrediënten (+/- 20 cupcakes)
900 g roomkaas
200 g suiker
1 tl vanille-extract
4 eieren
125 ml zure room
snuifje zout
20-25 Oreokoekjes
Optioneel: slagroom
Extra: cupcake bakvorm en papieren cupcakevormpjes
- Verwarm de oven op 120°C
- Mix de roomkaas romig
- Meng de zure room, suiker, het vanille-extract en een snuifje zout onder de roomkaas
- Voeg de eieren één voor één er bij en mix tot een gladde massa
- Doe de papieren cupcakevormpjes in de bakvorm
- Leg een Oreokoekje in elk cupcakevormpje
- Giet het roomkaasmengsel op de Oreokoekjes tot net onder de rand
- Bak de cupcakes voor ongeveer 60 min op 120°C
- Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur
- Zet de cupcakes nog minstens een uurtje in de koelkast
- Serveer met verkruimelde Oreokoekjes en/of slagroom als topping
Oh ik heb hier al weer zin in…
en ik hoop jij nu ook!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van hobby bakster Ans uit Leuven. Heel erg bedankt voor dit topreceptje Ans!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
.