Feeling hot hot hot
Yes, ik weet het. We zitten aan dag 7 van de hittegolf en het is dus warm, héél warm. Believe me, ik kan er van meepraten. (Met zelfs een zwangerschaps-emo momentje tot geval, aj aj aj) Gelukkig kocht mijn man (=held!) een airco en hebben we nu een koele slaapkamer… waar ik nu dus leef haha. Je hoort het al, ook ten huize Cookameal is er deze dagen niet veel gekookt… ook al was dat wel het plan.
Wat wel op tafel stond waren oa deze lekkere couscous salade met granaatappel, pasta met tomaat en mozzarelladressing en pizza! Want lieve allemaal… Hoe veel werk het ook lijkt, zo verse pizza maken, het is zo eenvoudig en snel! Neem nu deze pizza bianca: groenten snijden, mozzarella in plakjes, bodem beleggen en oven in. Zo gepiept, en dus ook haalbaar op warme dagen. En trouwens ook op drukke dagen, en werkdagen, en bij last-minute diners, en … Jup, it’s always a right time for pizza!?
Pizza bianca met Parmaham
Ingrediënten voor 1 pizza (2p)
1 pizzabodem*
4 el mascarpone
1/3 courgette
¼ rode paprika
¼ gele paprika
1 bol Mozzarella
50 g Gemalen Emmentaler
1 ei
4 à 5 plakjes Parmaham
Olijfolie
Rucola
Peper en zout
- Verwarm je oven voor op 220 graden
- Snij de courgette in dunne schijfjes en de paprika in kleine blokjes
- Trek (of snij) de mozzarella in stukken en laat uitleggen
- Rol de pizzabodem uit op een met bakpapier beklede bakplaat
- Besmeer de pizzabodem met een laagje mascarpone
- Kruid met peper en zout
- Beleg met de courgette plakjes, blokjes paprika en mozzarella
- Bestrooi met de gemalen emmentaler
- Bak 10 min in de voorverwarmde oven
- Breek een ei op het midden van de pizza
- Bak nog 10 tot 15 minuten in de oven, tot de bodem knapperig is en het ei gestold
- Haal de pizza uit de oven, beleg met parmaham en rucola
- Besprenkel naar smaak met olijfolie
*Pizzabodemtip: Ik gebruik altijd die van Lidl. Ze zijn rechthoekig, groot en vooral perfect van dikte én lekker krokant. Mijn favoriet uit het kant-en-klare pizzadeeg gamma!
#zondagsekost
Deze heerlijke pizza bianca met Parmaham maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Ellen uit Erwps-Kwerps, en het is niet voor niets haar absolute favoriet.
Ellen studeert verpleegkunde ennnnn heeft verder ook een instagrampagina waaer ze héél veel lekkers deelt. De instagrampagina kreeg de hele toepasselijke naam @the_cookingsnurse en ik stel voor dat jullie allemaal eens een kijkje gaan nemen. (Pas op, je kan er honger van krijgen!)
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Laat het smaken!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!