Verrassende salade
Jamaar Amylia… een salade zonder sla? Inderdaad, in deze spinaziesalade zit geen “salade”. Die vervangen we voor de gelegenheid door lekker verse spinazie. Spinazie is niet enkel lekker in puree of een pasta…. ook in een salade kan spinazie echt de show stelen. Fris, licht nootachtig en bovendien ook voedzaam. En dan dat fruit… ik moet eerlijk toegeven dat ik een haat-liefde verhouding heb met fruit in gerechten. Maar in deze salade is het echt een winnende combinatie. Het nootachtige van de spinazie, het frisse zoete fruit, de zoutige fetakaas, krokante noten… mmm ik krijg er spontaan terug honger van!
Wat is jouw favoriete salade? Laat het weten in de comments, ik ben benieuwd!
Een paar andere lekkere cookameal-salades om uit te proberen:
Maaltijdsalade met kip en rijst
Mediterraanse pastasalade met geroosterde bloemkool
Bloemkoolcouscous met mango en amandelen
Spinaziesalade met aardbeien
Ingrediënten voor 4 personen
4 el balsamicocrème
250 g verse (baby)spinazie
400 g aardbeien
100 g bosbessen
150 g fetakaas
Handvol pecannoten
Tip: Ook lekker met blauwe kaas
- Maak de spinazie schoon, spoel de blaadjes en zwier droog
- Spoel de aardbeien en de bosbessen
- Verwijder het kroontje van de aardbeien en snij ze doormidden
- Meng de spinazie met de aardbeien en bosbessen
- Verkruimel de fetakaas over de salade en schep om
- Verdeel de salade over 4 borden
- Werk af met pecannoten
- Sprenkel de balsamicocrème vlak voor het serveren over de spinaziesalade
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezer Yati uit Deurne. Lezeres Yati is een vrolijke ‘spring-in-t-veld’. Haar ideale zondag? Die begint alvast sportief! “Mijn ideale zondag begint gewoonlijk met een bokstraining, waarna ik samen met mijn hondje Marcel langs de vogeltjesmarkt (Antwerpen) wandel voor lekkere seizoensgebonden groenten en fruit. Genieten van de zon met vrienden en familie, wandelen, een beetje werken in de tuin… mijn zomerse zondagen spendeer ik liefst buiten!” Yati over haar salade: “Ik neem deze zomerse salade zelf vaak mee als lunch voor op kantoor, net omdat het zo makkelijk is! Je hebt meteen je dagelijkse portie groenten Ă©n fruit binnen. Mijn collega’s vonden het heel raar dat ik spinazie als salade at Ă©n vooral in combinatie met al dat fruit.. tot ze zelf geproefd hadden!”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!