Zomer-eten
Een salade als deze is voor mij echt zomer-eten. Omdat het een licht en fris gerecht is dat toch voldoende vult (danku volkoren of rode rijst!). En ook omdat de kleuren gewoon echt happy vibes uitstralen, toch?
Bovendien kan je ook een overschotje kip van een avondje BBQ gebruiken, ideaaaaaal (zeker als je zoals wij altijd te veel voorziet!) Een extra plus is dat dit ook een gerecht is dat je makkelijk kan meenemen… naar het werk of een gezellige picknick bijvoorbeeld. Dat laatste is alvast iets waar ik zelf zo hard naar uitkijk. De picknickmand inladen met lekkers, een plekje zoeken in onze tuin en genieten van veel lekkers en goed gezelschap!
Maaltijdsalade van rode rijst met kip
Voor 4 personen
1 komkommer
2 rode puntpaprika’s
1 rode ui
1 mango
300 g rode rijst
4 kipfilets
4 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl palmsuiker of bruine suiker
1 chilipeper
Sap van 1/2 limoen + 4 partjes
Kipkruiden naar smaak
Verse koriander (of peterselie)
- Schaaf de komkommer in lange linten, mbv een dunschiller of mandoline
- Snij de puntpaprika’s in reepjes, de rode ui in fijne ringen en de mango in blokjes
- Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking
- Kruid de kip naar smaak met kipkruiden
- Grill de kip gaar in je grillpan of op de BBQ
- Maak ondertussen de dressing: Meng de fijngesnipperde chilipeper (verwijder de zaadlijsten voor een minder pikante versie) met de sojasaus, sesamolie, suiker en het limoensap
- Verdeel de rijst over 4 diepe borden
- Schep de groenten en de mango op de rijst en overgiet met de dressing
- Schik de gegrilde kipfilet op de salade
- Werk af met verse koriander en een partje limoen
De Zondag
Dit gerechtje maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezer Tom uit Belsele. Ik mocht hem interviewen en leerde Tom beter kennen! Lezer Tom is een echte Bourgondiër die geniet van de mooie en lekkere dingen in het leven. Zijn liefde voor koken kreeg zo’n 10 jaar geleden een echte boost. “Samen met enkele vrienden besloot ik om gezonder te eten. We maakten een whatsapp groep aan om daarin onze maaltijden te posten en elkaar zo aan te moedigen. We spreken nog steeds regelmatig af… maar ik ben denk ik wel de enige die nog steeds gezond kookt”, vertelt Tom al lachend.
Ondertussen deelt Tom zijn culinaire experimenten ook via instagram @djkrom. Zeker en vast de moeite om te gaan checken!
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
1 Reactie