Indian summer
Laten we nog even genieten van de zonnige dagen. Van de Indian summer, de nazomer of oudewijvenzomer is de periode van eind september tot half november waarin het nog zomerachtig weer kan zijn. Zoals nu dus. En hoewel het ’s avonds al flink kan afkoelen lijkt het overdag soms nog hoogzomer. Heerlijk toch?
Wij maakten de voorbije dagen alvast heerlijke herinneringen. Met vrienden en familie aan zee, bij ons framily in de tuin en het zwembad, op nieuwe plekken en zelfs met nieuwe vrienden. We speelden in onze toekomstige tuin, terwijl er volop gewerkt wordt aan ons huis. Want hoewel deze zonnige dagen mogen blijven duren. Tel ik ook om meer dan één reden af naar de kerstdagen!
Salade met geitenkaas en framboos
Ingrediënten voor 4 personen
Dressing:
4 el slaolie
1 el azijn
1 tl mosterd
1 el honing
8 frambozen
Peper en zout
3 gekookte rode bieten
1 rode ui
12tal radijzen
1 komkommer
150 g gemengde salade
12 geitenkaasjes met spek
12tal frambozen
Olijfolie
- Prak de frambozen met een vork fijn (of mix in keukenmachine)
- Meng de azijn, de mosterd en de honing door de frambozen
- Klop er de olijfolie doorheen
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Snij de rode bieten in halve maantjes, de rode ui in ringen en de komkommer in plakjes
- Halveer de radijzen
- Schep de gesneden groenten door de gemengde salade
- Verdeel de salade over 4 borden
- Bak de geitenkaasjes warm en krokant in een warme pan met een beetje olijfolie
- Schik de geitenkaasjes op je salade
- Verdeel de frambozen over de salade
- Werk af met frambozendressing naar smaak
De Zondag
Deze salade met geitenkaas en framboos maakte ik klaar voor De Zondag, naar het recept van lezeres Tamira. Ze probeert ontzettend graag nieuwe recepten uit en is niet bang van een experimentje in de keuken. Op zomerse dagen maakt lezeres Tamira graag een salade: “Geitenkaas is niet voor iedereen een evidente keuze. Maar ik vind het zo geweldig lekker in combinatie met het zoutige spek en de zoete frambozen! Bovendien is dit een salade die je in een mum van tijd klaarmaakt… zowel voor jezelf als voor een brunch of lunch met familie of vrienden!”
Tamira is gek op koken en probeert zichzelf en ook anderen in de watten te leggen. Ze verklapt aan ons met een lach en een traan haar grootste wens: “Mijn grootste wens is om ooit een uitgebreid diner te bereiden voor mijn kinderen. Er is niets dat ik liever zou willen dan hen terug rond de tafel verzamelen.”
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!