Smaakvol gemak
Ik hou van gerechten die weinig voorbereidingstijd vragen en er toch uitzien (en vooral natuurlijk smaken!) alsof je een hele dag in de keuken hebt gestaan. Deze kleurrijke herfstschotel is daar echt een heel mooi voorbeeld van. (en eigenlijk vallen de meeste cookamealtjes wel onder diezelfde categorie). Ideaal voor een doordeweeks herfstdiner of een avondje met vrienden. En de eventuele restjes kan je gewoon inpakken als lunch, want de salade smaakt ook erg lekker koud.
Herfstcouscous met geroosterde pompoen, tomaat en fetakaas
Voor 4 personen
1 butternut
6 Looye Joyn tomaten
3 el olijfolie
1 tl komijn
1 tl kaneel
1 tl koriander
1 tl paprikapoeder
150 g parelcouscous
150 g boerenkool (evt te vervangen door spinazie)
200 g fetakaas
Afwerking: platte peterselie, granaatappelpitten
Tip: Ook lekker met kikkererwten als extraatje!
- Verwarm je oven voor op 200°C
- Halveer de butternut en verwijder de pompoenpitten met een lepel
- Verwijder de schil met met een dunschiller of scherp mes
- Snij de butternut in blokjes en verdeel ze in een ovenschotel
- Snij de Looye Joyn tomaten in parten en voeg toe aan de butternut
- Meng 3 el olijfolie met 1 tl komijn, 1 tl kaneel, 1 koriander en 1 tl paprikapoeder
- Giet dit mengsel over de butternut en tomaten en schep om
- Rooster 20 a 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de butternut blokjes beetgaar zijn
- Kook ondertussen de parelcouscous, zoals aangegeven op de verpakking
- Snij 150 g boerenkool fijn
- Haal de groenten uit de oven en schep de parelcouscous en boerenkool erdoor
- Verdeel de fetakaas over de ovenschotel
- Plaats de ovenschotel 5 minuten terug in de oven
- Werk af met verse koriander en granaatappel
Looye tomaten
Joyn-tomaten zijn de lekkere grote broers van de honingtomaatjes uit de kwekerij van Looye. Ze zijn zoet, kruidig, vol van smaak en stevig van structuur. Perfect om te verwerken in sauzen, pizza’s en soep. Ik mocht afgelopen zomer de kwekerij bezoeken én genieten van een fantastisch ‘diner in the sky’ met een bende hele leuke mensen. een terugblik:
Dit bericht op Instagram bekijken
Enjoy!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Lekkere samenwerking met Looye