Food, fun, friends
De temperaturen gaan de laatste dagen in stijgende lijn naar omhoog. En hoewel ik normaal nog al goed tegen de zon en de warmte kan moet ik toegeven dat het als ‘6 maand zwanger zijnde’ toch iets minder aangenaam is dan anders. Voor mij dus graag extra veel ijsjes, iced coffees, salades en BBQ’s. En hoe zit het bij jou? Kan jij het hoofd koel houden deze dagen?
Deze eenvoudige Mediterraanse pastasalade met geroosterde bloemkool stond hier enkele weken geleden voor het eerst op tafel, tijdens een BBQ met de framily. Een probeersel, een recept van uit de newsletter van de Amerikaanse blog Inspiralized (toppertje trouwens) waar ik hier en daar een cookameal-twist aan toevoegde.
Een spontane samenkomst met de vrienden, een spontaan idee om dit recept eens te testen en daardoor ook een ‘snel want de ribbetjes zijn klaar en ik heb honger’ spontane foto (lees: iets minder gestyled dan jullie van mij gewoon zijn) van dit heerlijke cookamealtje. Eentje om deze deze zomer zeker meermaals klaar te maken.Â
Mediterraanse pastasalade met geroosterde bloemkool
Ideaal als lunch, licht avondmaal of zalig bijgerecht bij de BBQ.
Voor 4 personen
1 bloemkool
300 g korte pasta (penne of fussili)
100 g zwarte olijven
2 geroosterde paprika (conserven of vers)
200 g fetakaas
100 g jonge spinazieblaadjes
2 el + 4 el olijfolie
½ tl lookpoeder
Peper en zout
Verse basilicum
- Verwarm je oven op 200° C
- Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes
- Meng de bloemkoolroosjes met 2 el olijfolie
- Doe ze in een ovenschaal en kruid met lookpoeder, peper en zout
- Rooster de bloemkoolroosjes ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze beetgaar zijn
- Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water
- Giet de pasta af en laat afkoelen
- Halveer de olijven en snij de geroosterde paprika in blokjes
- Verkruimel de fetakaas
- Meng in een grote mengkom alle ingrediënten voor de pastasalade: geroosterde bloemkool, afgekoelde pasta, olijven, geroosterde paprika,
verkruimelde fetakaas, verse spinazie en 4 el olijfolie - Werk af met peper, zout en verse basilicum
En voor wie van plan is elke dag te BBQ’en deze week,
check zeker eens deze tips van de BBQ Master himself: Peter Declercq.
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Oh wat ziet dit er heerlijk uit!