Eurofoodart
Wat is er heerlijker dan na een zonnige dag genieten van een heerlijke, eenvoudige lentesalade / maaltijdsalade? Ik zal het je verklappen: genieten van een heerlijke, eenvoudige maaltijdsalade met producten van bij ons, geserveerd met een bijpassend wijntje! Voor dit gerecht gebruikte ik twee lekkere ingrediënten met een BGA-label die hun oorspong vinden in Wallonië: De Plate de Florenville BGA (aardappel) en Saucisson d’Ardenne BGA. Twee producten die ik jullie dit jaar, als ambassadrice van de campagne Eurofoodart, wil laten leren kennen!
Plate de Florenville BGA
De Plate de Florenville BGA is een traditionele aardappel van de soort Rosa, specifiek voor de Belgische regio van de Gaume in Wallonië . De knol is medium van formaat en langwerpig, de schil is roze en het vruchtvlees is geel. Deze aardappel heeft een unieke textuur en lekkere smaak, met een hint van walnoten. Heerlijk in salades, gestoomd en in soepen. Sinds juli 2015 kregen deze patatjes van de EU een BGA label, en werden ze dus geregistreerd als beschermde geografische aanduiding (BGA)
Saucisson d’Ardenne BGA
Saucisson d’Ardenne BGA, een gedroogde worst specialiteit. Gerookt met beuken- en eikenhout met jeneverbessen en daarna gedroogd. Eigenlijk hetzelfde als de Pipe d’Ardenne BGA en en Collier D’Ardenne BGA. Het verschil zit’m in de vorm: de Saucisson is recht en langwerpig, de Pipe ook maar is kleiner, terwijl de Collier cirkelvormig is. Deze lekkernij vind je echt in elke supermarkt… belangrijkste is om te letten op het BGA label, zo ben je dus zeker van de afkomst én de kwaliteit!
Meer weten over de Eurofoodart campagne waar ik dit jaar ambassadrice van ben? Check dan zeker mijn blogpost!
Lentesalade met Plates de Florenville en Saucisson d’Ardenne
Voor 4 personen
400 gram Plates de Florenville BGA aardappelen
150 g Saucisson d’ardenne BGA, in dunne plakjes
1 bussel radijzen
4 lente-uitjes
4 augurken, in dunne plakjes
Verse peterselie
Olijfolie
4 handen vol gemengde salade
Kappertjes (optioneel, naar smaak)
Remouladesaus:
150 g Griekse yoghurt
1 el mosterd
4 augurken, fijngesnipperd
1 el kappertjes
½ rode paprika, in kleine blokjes
2 el fijngehakte peterselie
Peper en zout
Wijntip: Crémant de Wallonie rosé BOB
- Boen de Plates de Florenville BGA aardappelen goed schoon
- Kook ze circa 15 minuten beetgaar in gezouten water
- Snij ondertussen de radijzen en augurk in plakjes
- Hak de lente-ui grof
- Giet de aardappelen af en snij ze in plakken
- Laat ze afkoelen tot lauwwarm
- Schep dan de Saucisson d’Ardenne BGA en ook de andere van de ingredrediënten voor de salade door de aardappelen
- Meng voor de remoulade alle ingrediënten bij elkaar
- Proef en kruid bij met peper en zout
- Verdeel de remoulade over 4 borden
- Dresseer hierop de lauwwarme salade
- Werk de heerlijke lauwwarme lentesalade met verse peterselie en een scheutje olijfolie
Smakelijk
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————————————————————————————————————————————————
Recept in samenwerking met de campagne Eurofoodart, gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie. Ter info: De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.
1 Reactie