Ladies night
Een voltijdse job, een hobby die een beeeeeeeeeeeetje uit de hand gelopen is en drukke weekends…. Yes, mijn agenda zit meestal behoorlijk vol. Het is soms een beetje vechten tegen de tijd. Want wat ik doe wil ik ook goed doen. Meer nog, ik wil het ook steeds beter en beter doen.
Soms kom ik dan ook tot de conclusie dat ik meer tijd moet inplannen om af en toe lekker gewoon te genieten. Om uit eten gaan met mijn man, een filmavondje te doen met vrienden of om de vriendinnen uit te nodigen voor een gezellige avond. Dit gerechtje is een throwback naar zo’n avondje. Een avondje onder de meisjes met, zoals het hoort, een flesje champagne en lekker eten (en veel getater, I love it!). Ik weet nog dat ze liefst gezond wilden eten (je kent dat wel hé). En dus koos ik voor een vegetarische lauwwarme maaltijdsalade met heel veel groentjes. En ik weet nog dat ze het allemaal heerlijk vonden. Meisjes, weten jullie dat ook nog? Ik stel voor dat we die avond gewoon nog eens herhalen, gewoon voor de zekerheid?Â
Lauwwarme maaltijdsalade
Deze salade is een echte maaltijdsalade, een kleine portie bij de lunch of een goed gevuld bordje bij het avondeten.
Wie wil kan er ook nog zoete aardappelpartjes bij serveren (Klik hier voor het recept!). Of je kan de feta vervangen door een stukje kip ter afwisseling. Ook lekker: Voeg (per persoon ongeveer een handvol) verse spinazie toe aan de lauwwarme salade wanneer hij klaar is en roer om.
Voor 4 personen
1 bloemkool
1 tl komijnzaad (of ½ tl komijnpoeder)
1 rode ui
2 el harissa *
½ bussel platte peterselie
½ bussel koriander
sap van 1 limoen
1 blik kikkererwten (400g)
150 g feta (meer mag ook, voeg toe naar smaak)
olijfolie
peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snij de bloemkool in roosjes
- Snij de ui in fijne ringen
- Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal
- Kruid met peper, zout en komijn
- Overgiet met straaltje olijfolie
- Zet in de voorverwarmde oven
- Spoel de kikkererwten
- Voeg na 20 minuten de kikkererwten toe aan de bloemkool en laat nog 10 minuten verder roosteren
- Stoof de ui in een beetje olijfolie, kruid met een snuifje zout
- Wanneer de ui zacht is voeg je 2 el harissa en 1 el water toe. Zet opzij.
- Haal nu de bloemkool uit de oven, tijd om de salade af te werken
- Hak de verse kruiden fijn en meng ze onder de bloemkool
- Voeg het limoensap en de ui toe
- Werk af met verkruimelde feta
*Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook. Verkrijgbaar in de meeste supermarkten of in Turkse of Marokkaanse winkels.
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
Dit is er echt eentje naar mijn hart. Ik ga hem opslaan!
en hopelijk ook een keertje maken? 😉