Eat more waffles
De laatste weken gingen jullie massaal aan het bakken. Dat zag ik aan jullie talrijke bezoekjes hier op de blog en ook aan de vele foto’s die gedeeld werden via social media. Een beetje afleiding in deze toch wel moeilijke tijden… of een leuke (lekkere) manier om de kinderen te entertainen. En geef toe, bakken en nadien genieten van dat homemade lekkers, dat is toch echt #kleingeluk. En zo is dat voor mij zeker ook met wafels. Alleen al door het woord te horen moet ik al glimlachen, no joke.
Hoe zit dat bij jullie? Worden jullie ook gelukkig van huisgemaakt gebak?
Maakte jullie hart ook een sprongetje bij het lezen van ‘havermoutwafels’?
#samenetegencorona-tip:
Als jij ook zo gek bent op wafels… Denk er dan aan dat misschien iemand die je
kent/graag ziet/mist ook wel blij zou zijn met een surprise wafel-delivery?
Bak dus een portie extra en verras iemand met een portie #kleingeluk!
Oh en als je er aan denkt, maak dan een leuke foto en gebruik #cookameal. Ik kijk nu al uit naar jullie blije gezichten! (Mijn klein geluk!)
Havermoutwafels
100 g havermoutvlokken, fijngemalen
150 ml amandelmelk (of kokosmelk, sojamelk)
2 eieren
½ tl speculaaskruiden *
½ el kokosolie (voor het invetten van het wafelijzer)
Toppings naar keuze, op de foto: handvol braambessen, plattekaas, agavesiroop
* Speculaaskruiden kan je vervangen door: snuifje kaneel of vanille!
- Zet het wafelijzer aan in de hoogste stand
- Meng alle ingrediënten tot een glad beslag
- Smeer je wafelijzer in met kokosolie
- Giet beslag in het wafelijzer
- Bak de wafels ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn
- Smeer opnieuw een beetje olie in het wafelijzer en bak de rest van de wafels
- Serveer de wafels met toppings naar keuze
Waffle-lovers
Oh en euh, lieve waffle-lovers hier aanwezig. Het stopt natuurlijk niet bij dit receptje… (Wat had je nu gedacht?) Op de blog kan je ook een recept vinden voor brownie wafels, ontbijtwafels, vanillewafels, Brusselse wafels én Luikse wafels. Welke is jouw favoriet?
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept van Maxime uit Brasschaat! Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!