Voor mijn Luikse neef
Heerlijk. De geur van versgebakken wafels in huis! Alleen oppassen,… we mochten ze niet allemaal opsmullen want ik moest er een paar inpakken als geschenkje! Ik vind het zalig om een zelfgemaakt cadeautje mee te brengen als we ergens op bezoek gaan.
We brachten dit keer een bezoekje aan mijn neef. Die verhuisde van Flemalle, een klein klein dorpje in de provincie Luik, naar Antwerpen centrum. Eindelijk! Daar hoort een cadeautje bij! We wisten alleen niet goed of hij nog iets nodig had van huishoudelijke spulletjes… Bloemen waren ook een ‘no go’. (Een jonge gast die net alleen gaat wonen heeft die überhaupt wel een vaas in zijn kast staan?) Dus verraste ik deze kersverse Antwerpenaar met huisgemaakte Luikse wafels. *gniffel*
Luikse wafels
voorbereidingstijd +- 40 min
(kneed je het deeg met de hand reken dan op een tiental minuutjes extra)
bakken 5 a 6 minuten
500 g bloem
50 g verse gist
150 g lauw water
2 eieren
70 g kristalsuike
200 g parelsuiker
215 g boter (kamertemperatuur)
snuifje zout
- Zeef de bloem en doe ze in de mengkom van je keukenrobot
- Los de gist op in lauw water
- Giet dit bij de bloem
- Voeg ook de eieren, 15g boter en de kristalsuiker toe
- Meng alles met de deeghaak tot een homogene massa
- Doe de rest van de bloem en een snuifje zout bij het mengsel
- 
Terwijl je je keukenmachine, in mijn geval is dat de Kenwood Kmix, het zware werk laat doen voeg je beetje bij beetje de rest van de boter toe
- 
Meng tot een stevig deeg
- Laat het deeg nu 15 minuten rusten
- 
Kneed het deeg nu opnieuw in de mengkom met behulp van je deeghaak
- Voeg de parelsuiker toe
- Rol het deeg tot een worst
- 
Verdeel in stukken van ongeveer 100g
- 
Laat het deeg nog 15 minuten rijzen onder een vochtige handdoek
- 
Bak de wafels 5 a 6 minuten in een voorverwarmd wafelijzer
Ooh zo lief! En ze zien er echt heerlijk uit… krijg er honger van! *loopt naar koekenkast*
vers is wel nog beter dan uit de koekenkast, gingen wij niet brunchen? 😉