Witloof en hesp easypeasy
Tijdens de wintermaanden kan ik echt genieten van (het eten en klaarmaken van) stoofpotjes, een stevige puree, overschotels en witloof met hesp in de oven. Alleen kan ik met die laatste Vlaamse klassieker thuis geen punten scoren. Mijn man is geen grote witloof fan, geen hespfanaat en absoluut geen kaaseter. Tjah, een no go dus. En enkel voor mezelf maak ik dit gerecht slechts zelden klaar. (Al kan dat natuurlijk wel hé) Deze easy peasy versie kwam dus écht als geroepen. Niet hélémaal hetzelfde, maar wel makkelijk klaar te maken, écht snel klaar en super lekker!
Bovendien is deze versie glutenvrij (je maakt geen bechamelsaus en gebruikt dus ook geen bloem) en als je lactosevrije room gebruikt is dit gerecht ook lactosevrij! Zo kan iedereen dus zorgeloos genieten van deze klassieker met easy peasy twist!
Dit heerlijke gerecht kan je zo serveren, met een lekkere salade of natuurlijk aardappelen (of mmmm puree!) er bij! As you wish!
Voor 4 personen
8 stronken witloof
10 dikke sneden spek (of gekookte ham)
Handvol fijneghakte peterselie
peper en zout
300 ml room
- Snij de stronken witloof in de lengte 4 en verwijder het harde hartje.
- Snij het spek in reepjes en bak deze krokant in een pan.
- Haal de spekreepjes die uit de pan
- Stoof het witloof aan in de pan
- Kruid met peper en zout.
- Wanneer het witloof gaar is voeg je de spekjes terug toe
- Voeg de room en fijngehakte peterselie toe
- Laat ongeveer twee minuten pruttelen en serveer
#zondagsekost
Dit lekkere gerechtje is er eentje van Evelyne uit Lochristi. Ik maakte het klaar in het kader van #zondagsekost. Speciaal voor ‘De Zondag’ maak ik elke week de favoriete zondagse kost van een lezer klaar. Dat lekkere gerecht verschijnt dan met een foto (van het gerecht én de lezer) in de krant. Leuk toch? Evelyne bezorgde mij dit geslaagde gerechtje inclusief een erg mooie foto (van zichzelf én ook van haar gerecht). Deze getalenteerde dame is de drijvende kracht achter Food and Me, waar je terecht kan voor food fotografie en copywriting.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel.
Stuur je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be
en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!
Smakelijk!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal of amylia@cookameal.be.
Je doet mij er héél veel plezier mee!
mmmm…wat een mooie variatie.
misschien voor je man moet je eens de hesperolletjes opvullen met prei…vind ik persoonlijk lekkerder dan met witloof
Hoi! Goede suggestie… alleen dus ook geen fan van de klassieke saus en ook niet van hesp… moeilijke eter 😉
Ik maak al eens preirolletjes in tomatensaus. Dan zit je wel nog altijd met die hesp, maar kun je wel een mouw aan passen, en gerookte hesp, of pancetta, lust hij dat ? Vanavond komt hier alvast deze witloofschotel op tafel.
Hmmmm niet echt. moeilijk eter 🙂 Wat vond je van dit witloofgerecht?
Bedankt voor je snelle en lekkere gerechtjes Amylia!!! Mijn kleindochtertje is je naamgenote😊
Hoi Maria! Bedankt voor je lieve compliment, doet me heel veel plezier!
En wat leuk, een naamgenote… die zijn redelijk uniek 😉
Dikke zoen!