Food fotografie
Naast het koken en het schrijven ben ik ondertussen ook helemaal verkocht aan foodstyling en foodfotografie. Je zal het hopelijk al gemerkt hebben, de kwaliteit van de foto’s ging er stilletjes aan op vooruit. Voor wie zou twijfelen: Ja, ik maak al mijn foto’s helemaal zelf! – Tenzij ik er mee op sta natuurlijk, dan komt mijn geweldige man even assisteren! –
Helemaal aan het begin van Cookameal trok ik mijn foto’s zelfs gewoon met mijn gsm. Nu is dat wel even anders… Wat bleef er hetzelfde? Ik ben nog steeds geen krak in fotobewerking en ik gebruik nog steeds geen rare truukjes. What you see is what you get, alle gerechtjes die ik fotografeer worden (meestal zelfs direct) nadien opgegeten. Alleen denk ik nu veel meer na over welk bordje ik zal gebruiken, welke extra accessoires of ingrediënten een meerwaarde kunnen zijn op de foto en hoe ik het geheel in een mooi kader kan passen. Al doende leert men… En ik heb dan ook nog heel wat te leren. Gelukkig heb ik ook heel veel zin om dat te doen!
Deze lekker Thaise butternut soep was een perfect fotomodel. Een mooi kleurtje en fotogenieke garnering. Ik was heel erg blij met het resultaat en vandaar ook deze inleiding. Nu maar hopen dat jullie kritische blik ook fan is! Niet alleen van de foto natuurlijk… Dit soepje moet je echt proeven!
Thaise butternut soep (4 personen)
- Verwarm de olie in een grote kookpot
- Stoof de fijngesnipperde ui en look aan
- Voeg na 3 minuten de currypasta en gember toe en roerbak enkele minuten,
tot de curry heerlijk begint te geuren - Voeg de stukken butternut pompoen toe
- Giet de bouillon mee in de kookpot
- Breng aan de kook en zet het deksel op de pot
- Laat 20 minuten sudderen, tot de butternut helemaal gaar is
- Mix de soup glad
- Voeg de kokosmelk toe (bewaar een klein beetje voor de garnering)
Let op: Vanaf deze stap breng je je soep best niet meer aan de kook! - Voeg nu ook het limoensap toe en kruid met peper, zout en Sriracha
- Serveer dit heerlijke soepje met een schepje kokosroom en werk af met verse koriander en enkele fijngehakte pindanoten
———————————————————————
De foto was nooit zo mooi geweest zonder het prachtige servies van Serax!
Leuk om weten, deze foto (en ikzelf) stond in het “30 jaar Serax” – magazine, een hele eer!
Meer weten? www.serax.com
———————————————————————
Geïnspireerd op een recept van www.myrecipes.com
Dag Amylia,
Hele mooie foto’s! Ik heb zelf ook een blog, maar qua beeld doe ik voorlopig maar wat 🙂
Groetjes! (ps: ziet er heerlijk uit, dat pompoensoepje!)
Hoi Ann! Ik doe stiekem ook maar wat hoor, maar ik geniet er enorm van 🙂 Bedankt om eens een kijkje te nemen op mijn blog, doet me plezier! Ik kom wel eens veggie-inspiratie opdoen bij jou!
Tof!!! Altijd welkom! gr
Wij hebben dit soepje klaargemaakt voor enkele gasten gisteren, en is met veel enthousiasme onthaald geweest!! Dankjewel coockameal!
Heel graag gedaan Aljosja. Het doet me heel veel plezier dat ook mijn familie de weg vindt naar mijn blog! Heel fijn!
Dit soepje stond al een tijdje op mijn lijstje om ‘eens klaar te maken’ …
Today being the day is dat 100% meegevallen.
Superlekker!!!
Joepieeeee! Heel leuk om te lezen! En nu maar hopen dat er nog meer cookamealtjes op dat lijstje staan 😉
Net gemaakt en heeeeel lekker. Was oeps het limoensap vergeten. Succesrecept!
Hoi Marina, doet me heeeeeel veel plezier dat te lezen! Hopelijk maak je in de toekomst nog vaker cookamealtjes klaar 😉 Tot gauw!
Amylia,
Heerlijk soepje en eenvoudig te maken. Dank U buurvrouw!👍👌
Paul
Hoi buurman, you made my day!
Wat is de reden dat je de soep niet meer aan de kook moet brengen na het toevoegen van de limoensap en de kokosmelk?
Hoi Annemieke, De soep kan dan (door de kokosroom) een beetje gaan schiften. Doet iets aan de smaak hoor, maar ziet er vooral wel minder smakelijk uit!