Het kan haast niet eenvoudiger dan deze heerlijke Pasta met tomaat & mozzarelladressing. Daarom, en ook gewoon omdat de smaken zo heerlijk zomers zijn, is dit cookamealtje perfect om te serveren op een lente- of zomeravond!
Home alone
Vorige week was ik een weekje alleen thuis. Dimitri moest voor enkele dj sets naar Turkije en ik kon jammer genoeg niet mee. Zonde, want een weekje zon zee strand en dansen klinkt natuurlijk wel erg goed in de oren. Het was ook de eerste keer in 15 jaar dat ik Dimitri zo lang niet zag, zot hé!
Nu is alleen thuis zijn eigenlijk niets voor mij, ik ben het ook absoluut niet gewoon. Yes, ik ben zo iemand die liefst in gezelschap is en ik leg bovendien ontzettend graag mensen in de watten. Little confession: alleen maar koken voor mezelf… dat doe ik ook niet zo graag. Nu ja, als het moet, dan moet het. En dan moet het liefst ook goed vooruit gaan. Sounds familiar? Dit gerechtje maak ik wel vaker voor mezelf ‘als de kat van huis is’, aangezien mijn meneer geen kaas eet is dat ideaal!
Wat zijn zo jullie favoriete ‘lekker en snel klaar’ gerechtjes?Â
Pasta met tomaat & mozzarelladressing
Voor 4 personen
500 g rijpe tomaten
+- 200 g mozzarella
1 teentje look, gepeld en gehalveerd
1 tl oregano, fijngesneden
15 basilicumblaadjes en enkele extra om te garneren
150 ml extra vergine olijfolie
grof zeezout en vers gemalen zwarte peper
400 g spaghetti
- Ontvel en ontpit de tomaten
Hoe doe je dat? Snij de onderkant van de tomaat kruiselings in en dompel de tomaten een tiental minuut in koken water. Koel daarna af in ijskoud water. je zal zien, het velletje komt er zonder tegenstribbelen af! - Snij ze in kleine blokjes en laat deze in een vergiet uitlekken
- Snij de mozzarella in kleine blokjes, ongeveer dezelfde grootte als de tomaten
- Wrijf de binnenkant van een kom in met de knoflook, hierdoor krijg je een subtiele knoflooksmaak
- Voeg de uitgelekte stukjes tomaat, de oregano, de basilicum, de olijfolie en de mozzarella toe
- Breng op smaak met peper en zout
- Kook de spaghetti al dente
- Meng alles door elkaar
- Garneer met een paar basilicumblaadjes
Geniet er van!
x
Amylia
Test je dit lekkere gerecht
of een ander cookamealtje uit?
Laat het mij weten via #cookameal,
@cookameal  of amylia@cookameal.be.Â
Je doet mij er héél veel plezier mee!
———————————————————-
Een receptje uit een van mijn favoriete kookboeken: The Art Of Pasta – Lucio Galleto & David Dale (Kosmos Uitgevers)
Klinkt echt superlekker, ga hem eens proberen. Handige tip ook van de knoflook en het laten uitlekken! Heb weleens zoiets geprobeerd te maken, maar dan werd het zo vies papperig van de tomaten. Dit klinkt perfect voor een zomerse avond!
Benieuwd wat je er van zal vinden lieve Merel!
Ik krijg er spontaan honger van en het water loopt me in de mond!
Liefs,
Elles
“dompel de tomaten ongeveer 1 minuut in koken water”
Zo lang ? Volgens mij is 10 seconden genoeg. Probeer maar volgende keer. En laat mij / ons weten 🙂
Doooi !
Helemaal correct, ik pas het aan!