Picknick
Onze dochter Lucie is helemaal dol op picknicken. Bij mooi weer in onze tuin of in de speeltuin en bij slecht weer gewoon binnen. Met mama en papa, met vrienden en vriendinnen maar ook regelmatig met alle knuffeldieren en poppen die er in huis te vinden zijn. Ze geeft dan zoals ze zelf zegt een ‘feestje’, en haalt letterlijk en figuurlijk alles uit de kast. Ze serveert op haar eigen picknick-feestjes de meest bijzondere gerechten: spaghettisoep, chocolademousse met salami en spinazie ijsjes. Je kan het zo gek niet bedenken of Lucie maakt het in haar speelgoedkeuken. En ik zit dan van op een afstandje te genieten natuurlijk.
Op zoek naar nog meer lekkere picknick inspiratie?
Check dan alvast zeker deze cookamealtjes:
Mango salsa met tacochips
Ingrediënten voor 4 personen
1 avocado
1 grote mango
1/2 rode paprika
1/2 rode ui
Handvol verse koriander
Sap van 1 limoen
Peper en zout
Extra: tacochips om te dippen!
Tip: Hou je van een beetje pit? Voeg dan fijngesneden jalapeno-pepers toe naar smaak!
- Schil de mango en snij het vruchvlees in kleine stukjes
- Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij het vruchtvlees stukjes
- Snij de rode paprika in kleine blokjes
- Snipper de rode ui fijn
- Hak de verse koriander fijn
- Meng de mango, avocado, rode paprika en koriander in een kom
- Voeg limoensap toe, kruid met peper en zout
- Meng goed door elkaar
- Serveer met tacochips