Vakantiemodus off
Vakantie is hier nog niet echt aan de orde. Uiteraard probeer ik wel dubbel en dik te genieten van de momenten met Dimitri en Lucie maar het zijn hier vooral ook erg drukke weken. Met een aantal projecten op mijn werk en een hele resem super toffe opdrachten voor Cookameal loopt mijn agenda al aardig vol. Tel daar nog eens een nakende verbouwing en een bijna-verhuis bij en je krijgt een agenda die overloopt. Vakantiemodeus off dus. Geen klaagzang, in tegendeel. Want we zijn natuurlijk heel blij dat onze agenda’s vol staan en we (hopelijk) bijna kunnen starten aan de werken aan onze nieuwe thuis.
Tussen al dat werken door moet er natuurlijk ook nog gegeten worden, en dat mag deze dagen al eens wat sneller vooruit gaan haha! Deze chili sin carne staat deze week nog eens op ons menu … en wie weet ook op het jouwe? 😉
Extra win bij dit wisselvallige zomerweer: chili sin carne is zowel warm als koud errrrrrg lekker!
Chili sin carne
Ingrediënten voor 2 personen (hoofdgerecht)
150 g quinoa
300 ml groentebouillon
1 rode ui
2 tenen look
2 el olijfolie
3 tl tomatenpuree
200 ml passata
150 g rode bonen (blik)
140 g mais (blik)
½ tl komijn
Cayennepeper naar smaak
Peper en zout
Toppings: Guacamole en/of avocado, zure room, kerstomaat, lente-ui, koriander, nacho’s
- Doe de quinoa in een pot of pan en schenk er de bouillon bij
- Kook gaar, volgens de instructies op de verpakking
- Giet af en zet opzij
- Snipper de rode ui en de look fijn
- Verwarm de olijfolie en fruit hierin ui en look
- Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en laat een minuutje stoven
- Schep de quinoa erbij
- Giet de passata bij de quinoa en schep op
- Voeg nu ook de rode bonen en maïs toe
- Laat nog enkele minuten pruttelen op een zacht vuurtje
- Serveer, warm of koud, met toppings naar keuze
#Zondagsekost
Dit lekkere gerechtje maakte ik klaar in het kader van #zondagsekost voor ‘De Zondag’. Het is een recept dat ik kreeg van Aagje uit Gentbrugge.
Inzendingen voor “Zondagse kost” zijn nog steeds héél welkom. Twijfel zeker niet aan jezelf, alle inzendingen komen in aanmerking! Van ontbijt tot late night snack, gerechten van Afrika tot in Amerika en van klassiek tot verrassend origineel. Kortom: stuur snel je recept, een foto van jezelf én je adres door naar zondagsekost@roularta.be en wie weet schitter jij binnenkort in “De Zondag”!